Kinderen uit Polen in Stompwijk

IJsclub “ Nut en Vermaak” uit Stompwijk, heeft zes Poolse kinderen uitgenodigd om een aantal dagen in ons dorp Stompwijk door te brengen. De kinderen zijn weer opgevangen door gastgezinnen. Het Poolse ijsclubje “ZRYW”, waar de kinderen lid van zijn, keken uit naar deze dagen. Er is langzamerhand een vriendschappelijke band ontstaan die beide partijen op het sportieve vlak goed raken, namelijk de schaatssport. Net als een paar jaar geleden is de Stompwijkse ijsclub enorm enthousiast om iets te kunnen betekenen voor deze kinderen uit de Poolse Gemeente Konstancin Jeziorna. Verleden week zaterdagavond zijn ze gearriveerd. Vanaf die dag is er een programma afgewerkt, waarin de ijsclub wordt ondersteund door de Stichting Stedenband Leidschendam Voorburg.
Een van de doelen tijdens deze uitwisseling zijn de recordwedstrijden, die samen met andere Nederlandse jeugdschaatser/sters plaatsvonden op de Uithof in Den Haag. Deze wedstrijden zijn succesvol afgesloten, waarbij twee kinderen zelfs een baanrecord reden. Verder hebben zij in de korte tijd dat zij hier verbleven verschillende sporten uitgeoefend, zoals bowlen, klimmen, mountainbike, skiën en zwemmen. Het waren niet alleen sportieve gebeurtenissen waar de gasten van IJsclub “Nut en Vermaak” aan meededen, ook kregen diverse culturele zaken de aandacht. Zoals gepland zijn de kinderen, na een paar heerlijke dagen, afgelopen donderdagochtend weer terug naar Polen vertrokken.
Bij deze wil ik de gastgezinnen bedanken voor hun inzet om deze kinderen een behaaglijk onderkomen te bieden, Marga en Loes voor het verzorgen van de afsluitavond, de Stichting Stedenband voor hun financiële hulp en natuurlijk alle vrijwilligers voor hun spontane hulp.
Het bestuur