Fractie Leidschendam-Voorburg C.D.A.

CDA start voorbereidingen gemeenteraadsverkiezingen 2006: “Wat kan er beter in Leidschendam Voorburg?” Het CDA is in Leidschendam Voorburg begonnen aan de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. “Tijdens de verkiezingen in 2002 werd het CDA de groot ste politieke partij in Leidschendam Voorburg,” zegt Peter van Ostaijen, fractievoorzitter van de lokale CDA afdeling. “Ons streven is om deze stijgende lijn voort te zetten. Daarom willen wij van onze burgers weten waar de volgende collegeperiode aan gewerkt moet worden.”
“De komende maanden schrijven we ons nieuwe verkiezingsprogramma,” zegt Van Ostaijen. “Hierin omschrijven we kort en bondig waar het CDA de komende jaren voor wil gaan in Leidschendam Voorburg. Omdat de gemeentepolitiek, naar onze mening, de belangen van de inwoners van de gemeente moet dienen, vragen wij hulp. Iedereen die vindt dat er in onze gemeente nog iets verbeterd kan worden, kan dat aan ons doorgeven. Wij zijn blij met elke suggestie. Zeker als u vindt dat wij er de afgelopen jaren te weinig aandacht voor hebben gehad.”
Veel bereikt
Volgens Peter van Ostaijen zal het nieuwe CDA verkiezingsprogramma een aanzienlijk aantal nieuwe onderwerpen en voorstellen moeten bevatten. “We hebben de afgelopen jaren als collegedragende partijen (CDA, VVD en PvdA) immers veel bereikt. Het CDA heeft het meren deel van de punten uit ons vorige verkiezingsprogramma (2002) voor de burgers weten te rea liseren. De fusiegemeente ligt goed op koers en de nieuwe gemeentelijke organisatie werkt effectief. De financiën zijn op orde gebracht en het huishoudboekje laat geen tekorten zien. De OZB hoeft met niet meer dan het inflatiepercentage omhoog. Onder de gemeenten is dat uitzonderlijk. Forse investeringen worden gedaan voor de burgers. Zo is er voor de bui tensport € 9,5 miljoen uitgetrokken en wordt al dit jaar begonnen met flink wat nieuwe sportvoorzieningen. Ook in de scholen wordt veel geïnvesteerd. Zo wordt op dit moment ge bouwd aan twee nieuwe VMBO scholen. Hetzelfde geldt voor de basisscholen. Als voorbeeld noem ik de nieuwbouw van de Lusthofschool in Voorburg. Verder wordt er veel gedaan op het terrein van stadsonderhoud, huisvesting, gemeentelijke service naar de burger en krijgt openbare orde en veiligheid veel aandacht. Leidschendam Voorburg is een prettige woon en werkgemeente. En dat willen we zou houden en nog verder verbeteren.” Uw mening telt.
Het CDA wil graag blijven samenwerken aan kwaliteit langs de Vliet. Vandaar dat wij u vragen wat er beter kan in onze gemeente. Stuur uw ideeën/suggesties naar de voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie: Jan Veringa, Essensteijnstraat 168, 2272 XX Voorburg, of mail naar: j.veringa@planet.nl