Toernieuws Toerclub Stompwijk

Zondag 10 april reden de snelle groepen de clubrit naar Haastrecht. De C ging naar Katwijk. Het weer was beduidend minder dan vorige week, weer zo n 8 graden bij de start, maar geen zon en een paar dreigende buien. Ook het aantal fietsers was lager, maar 53. De opkomst bij de A1 viel zelfs behoorlijk tegen. Slechts 5 kregen we er mee. Op de heenweg was het geluk kig wel nog droog en hadden we windje mee. Ronald had op weg naar de start al een lekke band. Om toch mee te kunnen reed hij de kortste weg naar de Kniplaan en wachtte ons daar op. Hij zag de A2 groepen en de B langskomen, maar ons niet. Wij waren net de enige groep geweest die richting Leidschendam vertrokken waren. In z’n eentje reed hij dus maar naar de koffie. Daar hadden de koffiemeiden het wel aardig onder controle en werd iedereen vrij snel voorzien. Voor de terugweg werd er hier en daar nog van groep gewisseld en begonnen we aan de pittige rit tegenwind. Of dat al niet genoeg was begon het, het laatste half uur ook te regenen, zodat we na bijna 80km nat aankwamen in Stompwijk. Arno van Rijn