Festiviteiten op Koninginnedag in Stompwijk

Dit jaar valt er veel te vieren: het 25 jarige jubileum van Koningin Beatrix, het 30 jarig bestaan van onze SOS ver eniging en het is 60 jaar na de bevrijding. De SOS heeft dit jaar een aantal activiteiten uit het verleden opgedoken om dit jubileum een extra feestelijk tintje te geven. Hier volgt het programma wat Stichting Oranjefeesten Stompwijk in petto heeft. Alle festiviteiten vinden plaats op het Sportcomplex “de Meerhorst” aan het Klaverblad.
Zaterdag 30 april
9.00 uur: muzikale optocht in het thema Film& TV voor de versierde fietsen en karren. Showband KIDS uit Leidschendam start vanaf Elmeco (Dr van Noort straat nr 5) en gaat naar het kerkplein.
Om 9.30 uur zal op het kerkplein een aubade plaatsvinden met het officieel hijsen van de vlag in aanwezigheid van de voorzitter van Dorpsraad de heer Beimers. Uit volle borst zal er met z’n allen het Wilhelmus worden gezongen. Iedereen wordt verzocht dus vooral naar het kerkplein te komen voor deze officiele opening. De optocht zal vervolgens naar de Meerlaan gaan en eindigen op het Sportpark, alwaar de festiviteiten plaatsvinden. Hier wordt U allen verwelkomd met een lekker kopje koffie met een feestelijke oranje traktatie.
10.00 uur begint het Ganzenbord spel voor de leeftijden 3 t/m 11 jaar. In de wijk Waterviolier en Dotterbloem worden verschillende opdrachten uitgevoerd. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers om dit spel in goede banen te leiden (graag een telefoontje naar Hélène 5801992).Voor de allerkleinsten zal er een springkussen staan, waarop de kinderen zich uit kunnen leven. Naar verwachting zal het ochtend programma om 12.00 eindigen.
13.30 zal een spektaculair 6 kamp plaatsvinden. Welke onderdelen de teams moeten afleggen, blijft vooralsnog een verrassing.
16.00 Playbackfestival voor het jonge muzikale talent (vanaf 4 jaar). Een onafhankelijke jury beoordeelt het optreden en er wordt een publieksprijs uitgeloofd. Voor deelname aan dit festival, kun je je opgeven bij Hélène 5801992(namen deelnemers, titel van de act).
Bevrijdingsdag 5 Mei
Ochtendprogramma:
Op bevrijdingsdag, donderdag 5 mei, beginnen we om:
9.00 uur met een viswedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar. Inschrijven zal plaatsvinden in de kantine om 8.45 uur.
10.00 uur stoepkrijten voor de kleintjes aan de Waterviolier.
Middagprogramma:
13.30 uur een rommelmarkt worden gehouden (deur gaat open om 13.00 uur). Tijdens het Playbackfestival kunt U bij Martin tegen betaling van 2 euro een tafel reserveren voor de Rommelmarkt.
14.00 uur een levend voetbalspel op het trainingsveld. Jong en oud kan hieraan meedoen en er worden teams gevormd van 6 spelers en een keeper. Je kunt je hiervoor aanmelden vanaf 13.30 uur op het trainings veld.
Avondprogramma:
20.30 uur een lampion optocht onder muzikale begeleiding van VIOS vanaf Elmeco door het dorp naar de Sportveld, alwaar er een kennis quiz zal worden gehouden over uiteenlopende Stompwijkse onderwerpen. Iedereen kan hieraan mee doen.Wij hopen U graag te verwelkomen op deze feestelijke dagen in Stompwijk.
Stichting Oranjefeesten Stompwijk