STOMPWIJK ’92 KLOPT OOK MEERBURG (1-0)

“DEGENE DIE ALS EERSTE SCOORDE, ZOU DEZE WEDSTRIJD GAAN WINNEN”

STOMPWIJK Stompwijk ’92 heeft de aansluiting met de veilige negende plek weer helemaal teruggevonden. De grijszwarten boekten tegen Meerburg de tweede zege op rij (1*0), terwijl DONK en DoCoS al wekenlang van slag zijn.

Ook afgelopen zondag bleven beide elftallen weer met lege handen achter. DONK sneuvelde tegen ESTO (0*1), terwijl DoCoS op eigen veld met 0 2 onderuit ging tegen koploper ONA. Door deze uitslagen bedraagt de achterstand van Stompwijk ’92 op DONK nog maar één punt en op DoCoS niet meer dan twee. Het gaatje met deze twee concurrenten lijkt in drie speelrondes wel te overbruggen, gezien het resterende programma. De grijszwarten hebben nog twee thuisduels voor de boeg. En juist in eigen huis zijn de Stompwijkers dit seizoen nauwelijks te kloppen. De laatste thuisnederlaag dateert alweer van 24 oktober jl. tegen Foreholte (1*5). De laatste vier duels in eigen huis leverden louter winstpartijen op. Niet alleen de fraaie thuisreeks maar ook het defensieve spel tegen Meerburg moet de grijszwarten vertrouwen kunnen geven. De achterhoede stond werkelijk als een huis tegen de opponent uit Zoeterwoude Rijndijk. Daardoor hoefde Danny Mooijman nauwelijks in actie te komen. Aanvallend daarentegen verliep het niet zo geweldig bij de Stompwijkers. De grijszwarten kwamen voor rust niet verder dan twee kleine kansjes. De doelman stond in beide gevallen hinderlijk in de weg. De 0*0 ruststand was dan ook de enige terechte in het zeker niet slechte duel.

Ook na de theepauze konden beide elftallen maar weinig gevaar stichten. “Degene die het eerste doelpunt zou maken, zou waarschijnlijk ook wel winnen”, vertelde Ron de Roode. De voorspelling van de trainer kwam uit. In de 70e minuut profiteerde Toby van Marwijk dankbaar van een fout van de centrale verdediger. Deze beoordeelde een diepe bal op de spits verkeerd. Van Marwijk kon hem daarom simpel uitkappen en de bal beheerst in de korte hoek schuiven. Meerburg ging na deze 1 0 wel alles of niets spelen, maar de defensie kwamen zelden in de problemen. Er was steeds wel een Stompwijker aanwezig om de bal bijtijds uit het strafschopgebied weg te koppen of naar voren te schieten. Toch was het na afloop niet helemaal rozengeur en maneschijn op sportpark De Meerhorst. Vincent Romijn viel tot grote spijt van de trainer uit met een beenblessure. “Hopelijk is hij komende zondag tegen Blauw Zwart weer van de partij. Dan kan ik namelijk weer met hetzelfde elftal aantreden.”