Programma Nationale Herdenking 4 mei 2005

Op 4 mei wordt op drie plaatsen in Leidschendam Voorburg de Nationale Herdenking gehouden. In Leidschendam in Park Leeuwenbergh en in Voorburg bij ‘De Naald’ en de Ooster begraafplaats. De burgemeester is het ene jaar aanwezig bij de herdenking in Leidschendam en het andere jaar bij de herdenking in Voorburg.
Op 4 mei worden allen herdacht, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Iedereen die aan deze herdenking wil deelnemen is van harte welkom. Het Nationale thema van dit jaar luidt ‘Vrijheid delen is de kunst’.
Het kamerkoor Voix Jolies geeft op 4 mei een speciaal Herdenkingsconcert in de Oude Kerk, Herenstraat 77, in Voorburg. De aanvang van het concert is 20.45 uur. Voor het herdenkingsconcert van 4 mei 2005 heeft het koor een ambitieus programma voor ogen met onder andere het Requiem van Jean Gilles.