Dagverzorging in in eigen dorp

De dorpen Stompwijk en Zoeterwoude hebben als het gaat om de bestaansgrond, gewoonten en gebruiken wel wat met elkaar te maken. Het is ook daarom dat oudere inwoners van Stompwijk op zoek naar wat extra ondersteuning of aandacht gemakkelijk richting Zoeterwoude kijken om antwoord op hun vragen te krijgen. Er bestaan al langere tijd warme banden met het verzorgingshuis Emmaus. Ouderen komen geregeld in huis door activiteiten van de KBO, de soos of de regelmatig terugkerende kaartmiddagen. Ook de dagverzorging van Emmaus heeft om begrijpelijke redenen klanten uit Stompwijk.
Wat is dagverzorging?
Als u thuis woont en het prettig vindt om extra gezelschap en zorg te krijgen, is dagverzorging een goede aanvulling. U kunt dan op één of meerdere vaste dagen of dagdelen naar Emmaus of een van de andere woonzorgcentra van Zorgnet komen. Er is voor iedere gast persoonlijke aandacht. Daarnaast zijn er groepsactiviteiten, zoals gezelschapsspelen, de krant lezen en doorspreken, gezamenlijk uitgaan en sportieve activiteiten. U kunt tevens de warme maaltijd gebruiken. Individuele verzorging is mogelijk.
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de kosten voor dagverzorging kunt u een indicatie aanvragen bij het CIZ. (Centrum Indicatiestelling Zorg)
Om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag heeft Zorgnet besloten om vanuit Emmaus dagverzorging te starten in Stompwijk zelf. We hebben over dit onderwerp al enkele keren gesproken met vertegenwoordigers uit het dorp en al veel enthousiaste reacties ontvangen. We zijn van plan om op 1 oktober 2006 van start te gaan. We zullen neerstrijken in de pastorie van de Laurentiuskerk, voor alle dorpelingen een bekende plek.
In augustus wordt gestart met het aanschrijven van mogelijke belangstellenden. Mocht u nu al vragen hebben over de mogelijkheden van dagverzorging in Stompwijk dan kunt u alvast contact opnemen met Joke Beurze coördinator Welzijn van Huize Emmaus. Tel: 071 580 92.