voetbalverslag

“IK HEB NIET GEZIEN DAT STOMPWIJK ’92 VOOR ZIJN LAATSTE KANS STREED”
Het verblijf van Stompwijk ’92 in de derde klasse hangt aan een zijden draadje. De grijszwarten kregen in Roelofarendsveen met maar liefst 4 1 om de oren tegen hekkensluiter DOSR. Daardoor is het elftal volledig van ESTO afhankelijk ge worden voor het bereiken van de nacompetitie. Dat elftal uit Bodegraven behoudt ondanks de 0 2 tegen ONA namelijk een punt voor sprong.
Stompwijk ’92 moet VEP komende zondag in eigen huis verslaan, terwijl ESTO in geen geval drie punten tegen DoCoS mag pakken. Anders zijn de grijszwarten gedegradeerd. Wanneer ESTO niet tot winst komt, gaan de Stompwijkers deze grote concurrent alsnog op de ranglijst voorbij. In dat geval eindigen de grijs zwarten op de tiende plek. Deze plek verplicht tot het spelen van promotie degradatiewedstrijden met enkele vierdeklassers. Dat is de laatste reddingsboei voor het elftal. De grijszwarten kunnen zich door ongunstige uitslagen op andere velden niet meer rechtstreeks veilig spelen. Stompwijk ’92 mag eventueel ook tegen VEP gelijkspelen, maar dan moet ESTO verliezen. In dat geval eindigen beide teams op 26 punten, waardoor een beslissingsduel tussen beide teams op neutraal terrein noodzakelijk is. De grijszwarten moeten deze kraker dan wel in hun voordeel beslissen. De Stompwijkers hebben zich dus in een complexe situatie gemanoeuvreerd. En daar baalde Ron de Roode stevig van. “We voetbalden tegen DOSR veel te lamlendig. Ik heb niet gezien, dat we vandaag voor onze laatste kans streden. Geen idee hoe dat kan. Het warme weer mag daarvoor niet als excuus gelden. We hebben de laatste tijd wel vaker onder zomerse omstandigheden gevoetbald. Nu wordt het wel erg moeilijk voor ons.”, concludeerde de trainer. “Gelukkig voor ons kunnen ESTO en DoCoS het niet op een akkoordje gooien. DoCos is namelijk ook nog niet helemaal veilig. Maar bij winst, hoe onverdiend dat overigens ook was, hadden wij alles in eigen hand gehad.”
De Stompwijkers mochten alleen in de beginfase aanspraak op drie punten maken. Rob de Jong bracht de grijszwarten met een van richting veranderde kopbal in de 20e minuut namelijk op 1 0. De Stompwijkers konden echter niet lang van deze onverdiende voorsprong genieten. Twee minuten later kwam DOSR alweer op 1 1. Op slag van rust kwam de thuisploeg met een droge knal van dertig meter afstand zelfs op 2 1. Danny Mooijman stond daarbij aan de grond genageld. Ron de Roode probeerde zijn manschappen in de rust nog wel wat moed in te praten, maar het mocht niet baten. In de 46e minuut ging de defensie in de fout bij een hoekschop, waardoor het 3 1 werd. De grijszwarten gingen daarna alles of niets spelen om de aansluitingstreffer te realiseren. Maar dat speelde DOSR alleen maar in de kaart. De thuisploeg kreeg alle ruimte om te counteren. En dat leidde halverwege de tweede helft tot de 4 1. Stompwijk ’92 drong nog wel aan, maar de doelman bleek niet te passeren.
Hans Beukema