Bevrijdingsdag 2005

Wat werd er vorige week veel georganiseerd op Bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag 2005. Men kon kiezen uit een poldertocht, een voetbaltoernooi of de SOS aktiviteiten. Zo’n dertig kinderen hadden ’s ochtends vroeg hun keuze al gemaakt. Zij begonnen om negen uur met de viswedstrijd aan de Waterviolier waar het droog maar behoorlijk fris was. Jan de Groot en Martin Gootjes noteerden zorgvuldig alle gevangen vissen maar dat waren er een stuk minder dan vorig jaar. Niels v.d. Voort behaalde met zijn zes vissen de eerste prijs, de tweede prijs ging naar: Antoine van Zetten/Hidde Hilgersom/Robert van Swieten/Bart vd Zande/ Marlieke van Swieten met allen vier vissen. De derde prijs was voor Bart Zuyderduin/Mike van Dorp met beide twee vissen. Aan Wessel Zuyderduin werd de Poedelprijs uitgereikt voor zijn doorzettingsvermogen want het valt niet mee om twee uur lang te blijven zitten als je geen enkele vis vangt.
Ondertussen werd er in de Waterviolier al druk getekend op de stoep door kinderen van 2 tot 10 jaar. Alle kinderen werden getrakteerd op limonade met wat lekkers en er werd hard gewerkt door zo’n 45 kinderen. De jury beloonde rond half twaalf verschillende kinderen voor hun mooie stoeptekening. We hopen volgend jaar ook weer een kinderbingo te kunnen organiseren maar dat lukte nu niet i.v.m. de drukte in de kantine. In de middag zorgde de rommelmarkt voor een gezellige opkomst en de SOS was ook erg tevreden over de verkoop van de koffie/thee met cake waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan nieuwe activiteiten voor volgend jaar. Het voetbalspel op het trainingsveld dat om twee uur zou starten begon wat later dan gepland i.v.m. problemen met de stroomvoorziening. Maar de kinderen die hieraan mee wilden doen vonden het niet erg om even te wachten want dit spel was volgens de kids “écht superkicken”. Zo’n twaalf teams hadden zich in een mum van tijd aangemeld en er ontstond een levendige competitiestrijd waarin de FC Habbybabby de winnaar werd en de Vliegende Koeien als tweede eindigden.
Als laatste activiteit van deze dag werd een lampionoptocht georganiseerd met medewerking van fanfare VIOS uit Zoeterwoude. Veel ouders met hun kinderen waren naar Elmeco gekomen om vanaf het begin in de optocht mee te kunnen lopen, helaas net toen we wilden vertrekken begon het ineens te regenen. Wat was dat jammer maar het maakte de optocht toch wel weer heel speciaal voor iedereen, het werd donker en de meeste lichtjes bleven ook in de regen gewoon branden. De Kennis quiz was daarna het slotstuk in de sporthal waaraan jong en oud meedeed. Wie de Dorpsketting goed had gelezen kon makkelijk wat vragen beantwoorden maar er zaten ook vragen bij die voor rasechte Stompwijkers nog moeilijk waren. Een vraag als: Deze week zijn bij de Coop de asperges in aanbieding voor € 1,99, werd door velen goed beantwoord maar bijna niemand wist precies hoeveel mensen er eigenlijk in de Coop werken. Winnaars in de verschillende rondes werden uiteindelijk: Marcel Boxe, Kim v.d. Salm, Jeroen Jansen, Rosa v.d. Salm en Margret Vurens. De SOS fooienpot bij de uitgang werd door vele mensen gevonden en wij danken iedereen zijn/haar bijdrage aan onze Stompwijkse Oranje Vereniging. Mocht u onze vereniging willen sponsoren dan kunt u contact opnemen met één van onze bestuursleden of gewoon een klein bedrag overmaken op ons rekeningnummer 36.15.52.742 t.n.v. SOS te Stompwijk.
Wij hopen dat u genoten heeft en danken iedereen die heeft meegewerkt aan de verschillende activiteiten en noemen met name Hans Disseldorp en Ron vd Zijden voor hun hulp bij de draaimolen en Kwekerij v.d. Voort voor de planten bij het playbackfestival.
Uitslagen versierde fietsen Koninginnedag
1. Luca Janson
2. Renate Schipper
3. Tonny de Roode
4. Jeanine Suyten in combinatie met Iris Sweere en Ilja van Rijn
5. Stephanie Janson
6. Mitch van Benten
Aanmoedigingsprijs ging naar Kyra Kerkvliet