Toernieuws Toerclub Stompwijk

Op 2e pinksterdag reden de A en B groepen voor het eerst dit seizoen een zondagtocht van 100+. Toch altijd weer even afwachten hoe de benen dat verwerken. Ondanks de concurrentie van de handbaldag was er een behoorlijke opkomst aan de Vliet. In totaal bijna 60 fietsers.
Via een vlotte route door o.a. Ter Aar en Woerdense Verlaat reed de A1 met 10 man naar Haarzuilens toe. Bij de koffietent waren we veruit de eersten. We zochten een tafel achterin de zaak uit, maar al snel had de eigenaar door dat we van Stompwijk waren (die shirts weer hè). Speciaal voor ons had hij voor in de zaak al wat tafeltjes gereedgemaakt. Zelfs de schoteltjes met Jan Hagel ontbraken niet. Die waren dus voor het 2e bakkie al aan bijvullen toe. Toen wij weggingen kwamen de andere groepen ook binnendruppelen. Zij hadden al wat meer kilometers op de teller.
Op de terugweg pakte de A1 eerst nog even een fietspad door de weilanden richting Vleuten. Deze eindigde in een woonwijk waar we al snel voor een hek moesten stoppen. Doodlopende weg kennelijk. De binnendoorweg naar Harmelen hadden we dus niet gevonden. Dan maar via een andere route die eigenlijk nog veel mooier was. We kwamen daarbij ook langs de koffiestop in Harmelen, dus wie goed opgelet heeft weet eind juni de weg naar huis alvast. Deze ging vandaag via Bodegraven en Boskoop. Op de Hoogeveenseweg hadden we net als vorige week de wind op kop, dus reden we in een behoudend tempo naar Stompwijk. Na bijna 105km volgde nog een sprintje de Ondermeer uit en zocht ieder zijn weg naar huis. Arno van Rijn
Vandaag voor de B ploeg (10 personen) de langste rit. Via Zoetermeer, Moerkapelle, Waddinxveen, Reeuwijkse plassen, Woerden naar Haarzuilens. We werden weer langs mooie paadjes geleid. Vlak bij Haarzuilens is ook zo’n mooi pad. Zo n 2 km langs velden tussen de bomen en sloten. De koffietent was goed voorbereid. De tafels stonden al “gedekt” voor ons klaar. Gelukkig drinken we niet allemaal Jägermeister want die was € 3,25. De koffie was € 1,70, ook niet echt goedkoop. Onze kopman ging nog even navragen of die Jägermeister prijs wel klopte. Het antwoord van de eigenaar: ” ’t is hier geen kroeg!”. De terugweg was voor een groot deel hetzelfde. Maar zo n mooie rit mag je best heen en terug hetzelfde rijden. De wind kwam flink opzetten. Met nog wat spetters in Benthuizen was een ieder met zo n 107 km weer thuis.
Marianne de Mos
De C groepen
Het is nog steeds hopeloos met de temperatuur, zo`n 9°C maandagmorgen, dus maar weer de lange broeken aan. Wij hadden de clubrit naar Noordwijk, met z n 12en gingen we eens niet door de duinen maar via de Landgoederenroute naar Valkenburg en zo naar Noordwijk. De C2 zat er al, met zijn zessen. We werden supersnel voorzien van koffie en gebak en konden al gauw weer verder en werd het weer rustig bij De Stip”, want met zoveel vrouwen lijkt het soms wel een kippenhok!
Terug dus wel via de duinen maar nu met wind tegen en dat valt soms niet mee. Als je dan ook nog lek rijdt baal je wel een beetje. We dachten dat klusje even vlug te klaren, maar dat lukte niet erg. Na even een belletje met de achterban wisten we het probleem op te lossen. We dachten klaar te zijn, maar er zat weer een gaatje, dus weer de band eruit. Het werd onderhand maar later en een gedeelte van de groep besloot alvast naar huis te gaan. Wij plakten weer de band en konden ook weer verder, daarna maar de kortste weg en waren om 12.45u thuis, met ±55 km. De C2 waren al om ± 12.00u terug met 50 km en hadden ook lekker gefietst. Annie van Rijn
Aanstaande zondag rijden de A(80km) en B(75km) naar Maasdijk. De C heeft de rit naar Rijpwetering (45km) op het programma staan. Vertrek is om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.
10 jarig jubileum
Zoals velen inmiddels wel weten bestaat de toerclub dit seizoen 10 jaar als vereniging. Om dit te vieren rijden we op zondag 5 juni de verrassingstocht. Over de invulling willen we nog niet te veel kwijt. Hooguit dat het een stukje fietsen wordt, met bij de koffiestop o.a. een stukje wandelen. Je hoeft je van tevoren niet op te geven of zo, we hopen gewoon dat zo veel mogelijk leden mee gaan. We vertrekken om 8.30u en zijn rond 1 uur weer terug in Stompwijk. Meer info volgt komende weken.
28 mei: Bilzen Classic
Dit jaar was er binnen de club weinig animo voor Tilff Bastogne Tilff. Als vervanging hebben we op 28 mei de Bilzen Classic gevonden. Bilzen ligt 10km ten westen van Maastricht en vandaar gaat de toertocht in zuidelijke richting. Er zitten enkele pittige klimmetjes uit de Waalse Pijl in de mooie route. Het inschrijfgeld is laag en de verzorging goed, wat vorig jaar 1762 deelnemers opleverde. Je kunt kiezen uit 100, 130 en 170km. Voor de 2 langste afstanden hebben we al aanmeldingen, maar we gaan graag met nog een paar meer. We vertrekken zaterdagochtend vanuit Stompwijk en zijn begin van de avond weer terug. Als je ook mee wilt, laat het dan even weten aan Arno (06 454 88 919).
Pyreneeën
Eind juli (2e week bouwvak) willen we nog een weekje naar de Pyreneeën, uiteraard om daar te gaan fietsen. Je kunt daar zowel zware klimmen als glooiende wegen uitzoeken, dus voor iedereen mogelijkheden. We hebben al wat deelnemers van de A1 en A2. Binnenkort gaan we de accommodatie boeken, dus als er nog meer mensen mee willen moeten ze snel contact opnemen met Arno