Nederlands distr.kampioen voetbal

Nederlands districtskampioenschap meisjesvoetbal onder 13 jaar
Zaterdag 21 mei had ik met het districtsteam meisjes onder 13 West II en nog 5 andere districten (In Nederland zijn in z’n totaliteit 6 districten) het Nederlands Kampioenschap op het jeugdcomplex van voetbalvereniging FC Utrecht. Op deze dag speelden ook het Nederlands elftal onder 15 en onder 17 een oefenwedstrijd en vond de bekerfinale van de vrouwenteams plaats. Om 9.30 uur werden we daar verwacht. Na wat onduidelijkheid over het verzamelen konden we ons gaan omkleden en klaar maken voor de openingsceremonie door Erica Terpstra. Na de ceremonie namen we nog de laatste puntjes door en maakten we ons klaar voor de 1e wedstrijd tegen Zuid II. Het was een goed begin van het toernooi want we wonnen de wedstrijd met 6 1. De volgende wedstrijd was tegen Zuid I. Helaas eindigde deze wedstrijd in 0 0, maar omdat geen één team beide wedstrijden had gewonnen waren we nog volop in de race voor de titel. De 3e wedstrijd was tegen Noord. Ook deze wedstrijd werd gewonnen en wel met 4 0. De laatste 2 wedstrijden werden 2 finalewedstrijden. Als we ze allebei wonnen pakten we de titel. Maar het was nog niet zover, we hadden eerst nog een lunchpauze en gingen op de foto. Na 5 kwartier pauze begonnen we aan de 1e finalewedstrijd tegen West I. De 1e helft kwamen we door met een 2 0 voorsprong. De 2e helft kwam er veel druk van West I. Gelukkig wisten we de nul te houden en we wonnen ook deze wedstrijd en nu met 2 0. Het was tijd voor de grote finale. Bij winst of een gelijkspel waren wij 1e maar bij verlies was Oost 1e. Het was een spannende wedstrijd met veel kansen die er niet allemaal in gingen. Gelukkig wisten we toch 2 keer het net te vinden en we kregen geen doelpunt tegen. WE WAREN NEDERLANDS KAMPIOEN. Na de coach en het publiek bedankt te hebben en wat gefeest was de prijsuitreiking door Vera Pauw, de coach van het Nederlands Vrouwenelftal. We kregen een beker en allemaal een medaille. Het was een hele leuke dag. Voor meer informatie over deze dag kunt u terecht op www.vrouwenvoetbal.nl
Chelsea