Weekendkamp MovieWorld II

Vrijdagavond 27 mei om 18.00 uur precies werd bij ons op het sportpark, het kinderfilmfestival MovieWorld in het kader van het weekendkamp geopend. Ongeveer 110 kinderen werden opgewacht door echte filmsterren en bodyguards, die de bezoekers zonodig bij de ingang “controleerden”. Een slaapplaats is snel gevonden en daarna melden bij je filmgroep, alles verloopt soepel.Om 19.00 uur worden bij het podium de deelnemers welkom geheten door 2 presentatoren, Frans Luiten en Peter Bregman. Ter nagedachtenis van Ans Luiten, werden er ballonnen met een kaartje van de kinderen opgelaten, om stil te staan wat Ans vanaf het begin voor het weekendkamp betekend heeft. Die witte ballonnen aan de strak blauwe lucht en mooie muziek, een bijzonder moment. Met een bezoek van de voltallige familie Flodder aan de filmset, kon de presentatie van de genomineerde films voor het Gouden Kalf beginnen. Ieder filmteam deed z’n best om de jury goed te stemmen. De tocht op zoek naar de filmlocaties, is mede met deze temperaturen een feest. Het is leuk om te zien dat de bewoners van Stompwijk spontaan medewerking verlenen aan dit evenement, dit is toch uniek!
Als het echt donker is begint de spooktocht, dat is niets teveel gezegd en er wordt veel gegriezeld en gelachen. Even bijkomen in de kantine met een patatje mét en dan naar bed. Na voor velen een korte nacht en een lekker ontbijt, vertrekt iedereen richting Westerpark in Zoetermeer voor een flinke wandeling met opdrachten. Originele filmspelen, waarbij iedereen zoveel mogelijk punten probeert te scoren en met ’n beetje tactiek, kom je er wel. In de middag de survivaltocht door het dorp, er wordt hard gewerkt. Klimmen, kruipen, rollen met boomstammen, glijden vanaf een zeepbaan en hoeveel mensen passen er wel niet op een surfplank ? Het winnende team Shark Tale liet zich niet kennen; ze gingen ervoor, 10 personen en een nat pak! Bij de uitreiking van het Gouden Kalf, werd iedereen verrast met een mooi rood T shirt, ter ere van 20 jaar weekendkamp. Nog even met z’n allen op de foto en afscheid nemen, het is voorbij.
Dank aan de organisatie en alle mensen, die deze geweldige dagen voor de kinderen in Stompwijk mogelijk hebben gemaakt ! Margret Vurens