Muziekproject in de Prinsenhof

Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat de Kinder Kunst Academie Leidschendam, (een initiatief van Hasan Sahin, voorzitter Turks cultureel Centrum Leidschendam en Margriet Snaterse, opbouwwerker van de Gemeente Leidschendam Voorburg), een prachtige tentoonstelling in het stadskantoor hadden. Op deze tentoon stelling zijn er kunstwerken van de kinderen verkocht. Het geld kwam ten goede van een muziekproject in de Prinsenhof. Daarnaast hebben de initiatiefnemers ook advertenties geplaatst met de vraag of mensen hun oude instrumenten ter beschikking zouden willen stellen. Er zijn fantastische schenkingen gedaan. Zo is er een drumstel en een piano gekomen. Ook een heel stel blokfluiten en een gitaar, tevens keyboards en een orgel. De Gemeente Leidschendam Voorburg heeft nog extra subsidie gegeven voor een geluidsinstallatie, een elektrische gitaar en basgitaar. Na de huiswerkbegeleiding op woensdagmiddag genieten de kinderen ervan om heerlijk te experimenteren op al deze instrumenten. Op donderdagmiddagen is er zelfs een echte popband ontstaan onder leiding van een echte popartiest. Zaterdag 18 juni op de Prinsenhof Parade laten de kinderen horen wat ze hebben geleerd. Hierbij wilden de initiatiefnemers van deze projec ten, ook namens de kinderen heel graag alle mensen bedanken die instrumenten hebben gegeven of de kunstwerken hebben gekocht en ook de Gemeente Leidschendam Voorburg voor hun extra financiële ondersteuning.