toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk
Omdat een aantal leden van de A1 in de auto zat richting de Dolomieten vertrokken we met een select gezelschap van 6 man richting Harmelen. Onze beide wegkapiteins waren ook op vakantie, maar gelukkig was Ronald bereid om hun taak over te nemen. Hij had zelfs de route uitgetekend op een briefje dat hij aan zijn stuur had gemaakt.
Het vertrouwen in de nieuwe wegkapitein bleek niet zo heel erg groot, toen hij een wat onlogische weg in sloeg begon een aantal mensen zich af te vragen of hij de weg wel wist. Maar al vrij snel kwamen we bordjes tegen die de weg van onze kapitein bevestigden en toen was het vertrouwen dus weer terug.
Op weg naar de koffie pikten we nog 2 leden van de A2 op waarvan 1 ons na de koffie ook nog trouw bleef. De terugweg reden we dus met 7 man via de kortste weg, omdat we de heenweg al wat langer hadden gemaakt. Met ongeveer 100 kilometer was iedereen weer terug in Stompwijk
Jurriën Rinsema

Vandaag lieten de vrouwen het bij de B afweten en was ik de enige (totaal 9). En dat was te merken hoor. De snottebellen en fluimen vlogen je links/rechts voorbij. Wim en Frans hadden vandaag weer een mooie route uitgekozen.
Via Gelderswoude/Tempel om/door/rond Woerden werden we over mooie wegen naar de koffie geleid. Tegen wind, maar het tempo zat er goed in. De koffie smaakte best na 55 km en gemiddeld 26,1. Dat beloofde wat voor de terugweg. Frans en Aad zijn dan wel revaliderend, maar op de fiets merk je daar weinig van. De turbo werd aangezet en we vlogen naar huis. Rond enen en met 105 km en een gemiddelde van 27.0 kwamen we thuis. Ik vond ons vandaag geen B ploeg maar gewoon de A4. Volgende week weer iets rustiger want dan moet er weer geklommen worden.
Marianne de Mos

De C groepen
Het was weer een aangename zonnige dag om te fietsen. Niet te warm, zo`n 21°c, maar wel wat wind. De rit voor vandaag was de Braassemroute. Door omstandig heden kon ik de groep van 12 personen niet leiden, maar dat werd prima over genomen door Willem van H. Hij wilde geen kopwerk doen, vind het veel te gezellig achterin, dus kwam er van achteren af en toe een brul, links of rechts!
Ze namen vanaf de Stierenbrug de Zijldijk, richting Oud Ade en bij Nieuwe Wetering langs de ringvaart zo naar Roelofarendsveen. Precies op tijd kwamen ze om 10.00 uur bij de koffie aan, waar de eigenares van Restaurant `t Veen, speciaal voor onze groepen koffie zet en als we weggaan de tent weer sluit, dat is toch wel service! Er wordt de laatste tijd niet zoveel appelgebak meer gegeten (slecht voor de lijn), maar toen ze met een blad vol slagroomgebak aankwam, gingen er toch een paar voor de bijl! Terug nog een stukje Braassem meegepakt en via Koudekerk op huis aan. Nu kon Jolanda eens vlak bij huis afhaken, want het is toch elke keer weer een hele afstand naar T.C. toe. Om ±12.00 uur waren ze weer thuis en hadden lekker gefietst, met 55 km. op de teller. De C 2 waren met z n 5 en en waren met een ommetje naar de koffietent gefietst. Zij hadden ook genoten van de mooie route en kwamen ook met zo`n 55 km. in Stompwijk aan.
Groetjes Annie v. Rijn

Aanstaande zondag 3 juli staat er voor alle groepen een tocht richting duinen op het programma. De A (100km) en B (85) gaan naar het Kopje van Bloemendaal en de C naar Katwijk voor een rit van 50km. Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.