Toernieuws

Afgelopen zondag stond de tocht naar het kopje van Bloemendaal op het programma. Een groot deel van de A1 was nog steeds op vakantie in de Dolomieten, maar desondanks hadden we met 8 man toch een grotere opkomst dan vorige week. Op de heenweg reden we eerst door Leiden, en vervolgens langs de duinen in de richting van het kopje. Op deze duin werd nog even een sprintje getrokken, want wie wil er nou niet als eerste boven zijn. Gelukkig mochten we daarna afdalen en konden we al snel herstellen tijdens de koffie.
De bedoeling was om op de terugweg via de duinen te rijden, maar het bleek dat het daar toch wel erg druk was. Daarom hebben we niet de hele weg door de duinen gereden, maar zijn we bij Katwijk maar via de kortste weg naar huis gegaan. Dat vond overigens niemand erg aangezien we in de duinen de toch wel flinke wind pal tegen hadden. Met iets meer dan 100 kilometer was iedereen weer thuis.
Jurriën Rinsema
De C groepen
Het weer was ons weer gunstig gezind op deze zondagmorgen, zo`n 18°c, zonnig, en nog geen wolkje aan de lucht. Met zijn 9 en, dit keer zonder mannen, was de tocht naar een vrij nieuwe koffietent aan de boulevard in Katwijk. De rit ging via de Landgoederenroute en na overleg met de groep, gingen we pas bij Wassenaarse slag de duinen in. Vrij vlot waren we al bij de koffie, aan de zee was het nog rustig, mede door de frisse wind. De C2 kwamen met z`n vieren, zij hadden wat meer kilometers. Ook zij genoten van de koffie met dit keer een heerlijke petit fours. Zij vonden het zelfs zo lekker dat ze bij het 2e bakkie er nog een bestelden!
De terugweg ging via Rijnsburg, Valkenburg en Stevenshof, bij de Vlietlanden stonden er nog zo weinig kms. op dat we doorreden naar de Kniplaan.Bij thuiskomst, om 11.45uur, had ik 46 km. en hadden we nog genoeg energie over voor Stomppop!

De C2 kwamen wat later thuis, die zagen een ijscokar in de Vlietlanden en konden de verleiding van een ijsje niet weerstaan. Zij kwamen ook aan het zelfde aantal kilometers.
Groetjes Annie v. Rijn

Ook aanstaande zondag rijdt de toerclub weer een clubtocht. Alle groepen rijden dan de tocht naar Maasland. De A en B rijden ± 85 km, de C ± 55 km.
Vertrek vanaf Oostvlietweg 30 om 8.30 u.