Beste Blesruiters even terugblikken

Het weekend van de Stompwijkse paardendagen zit erop.
Nog even aandacht voor:
De optocht:
Dit jaar “te” weinig deelnemers onder de man, gelukkig lieten de menners niet verstek gaan.Met de burgemeester in de eerste aanspanning en voor een nette aftocht de wagen met de sanitaire voorziening van de uitwerpselen van de paarden achteraan was het een bont geheel. De stoet werd door velen in het met vlaggen getooide Stompwijk gadegeslagen en toegejuicht.
Het spring gebeuren.
Allereerst een onduidelijkheid verklaren: De eerste prijs bij de pony s is gewonnen door Karin de Jong van Jeanne d Arc. De beste Blesruiter bij de pony s en dus Winnaar van de COR JANSEN Wisselbeker is Iris Sweere. De beste bij de paarden was Purdy vd Salm. De clinic van Kelly was een leerzaam deel.
De Kür op muziek weer heel iets anders.
De deelnemers in de vaardigheid dreven de spanning behoorlijk op. Al met al weer een leuke presentatie van de Blesruiters.
Het ringsteken.
Na een twee jarige afwezigheid, in verband met de hevige regenval, dit jaar weer een prachtige traditie die oude tijden deed herleven. Veel foto s hebben de krant gehaald. En het mag best vermeld dat onze Piet Roeling met “zijn” Linda Overdevest de prachtige sjees met Rinske zijn uitgeroepen tot het schoonste geheel van de avond. De deelnemers hadden met vaste partner en publieke steker een leuke avond waar iedereen van kon genieten.
De ponyrace kleine maat leverde voor Iris Sweere ook nog een 1e plaats op.
Sneeuwitje op deze zondagmiddag, waar bijna alleen Blesruiters aan meededen, was niet alleen een heel oud sprookje maar ook een daverend succes. Het applaus na afloop bewees dat en velen maakten de deelnemers en de organisatie complimenten.

De kortebaan op maandag.
Ook dit jaar was “onze” Wim ingeloot. Ondanks de val van de sulky, de klapband en de enige rit die onbeslist afliep en dus over moest, lukte het hem om als 3e van 24 deelnemers te eindigen. Hij ontving na afloop in het Dorpshuis uit handen van de burgemeester de bijbehorende prijs.

HET PONYKAMP VAN 2005
Alle deelnemers weten dat ze vrijdag avond de spullen moeten inleveren en zaterdag met goed humeur tijdig het paard of de pony moeten inladen. Zo dat was het weer voor deze week. De groeten van Piet van der Mespel (secr.)