Toernieuws

Vrijwel ieder fietsseizoen hebben we er wel zo’n zondag tussen zitten. Al ver voor het wakker worden regent het en het ziet er ook voorlopig niet naar uit dat het droog wordt. De meeste fietsers hebben het dan al snel gezien en gaan nog even terug naar bed. Een enkeling begint toch maar vast aan het ontbijt, ondertussen het weer in de gaten houdend en hopend op verbetering. Voor de captains nog een iets groter dilemma. Stel dat je thuisblijft en er staan er toch een paar die willen fietsen. Zo was het dus ook afgelopen zondag. Met bakken kwam het naar beneden en dan is de verre tocht naar Schoonhoven of Langevelderslag wel heel ver. Een paar leden informeerden eerst nog even bij een captain of er gefietst ging worden. Telefonisch of gewoon aan de voordeur. Conclusie was om toch maar thuis te blijven. Het moet immers wel leuk blijven. En dan wil je op maandag een stukje schrijven. Voor de zekerheid toch maar even rondbellen of er echt niemand aan de start geweest is. De secretaris slaat bijna nooit over, maar had het nu zelfs de moeite niet gevonden om met de auto te gaan kijken. Theo woont bij de start, maar was niet wakker geworden van schuilende fietsers. Voorlopig gaan we er dus maar vanuit dat niemand gegaan is. En anders horen we hun ongetwijfeld sterke verhalen binnenkort alsnog wel.
Arno van Rijn

Aanstaande zondag proberen we het gewoon opnieuw met de clubtocht naar Leimuiden. Alle groepen gaan dan naar café De Keijzer. De A(85 km) en de B (80 km) maken er een wat grotere omweg van dan de C, die 55 km hebben staan. Vertrek weer om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.