Muizenissen

Het is feest in ons gezin, dik feest. De tuin en alle kamers in huis hangen vol met slingers en de drank vloeit rijkelijk, zowel alcoholisch als non alcoholisch. De liefde tussen mijn vrouw is weer of we elkaar gisteren hebben leren kennen en elk vrij moment van de dag overstelp ik haar met kussen en draait de bezorgdienst van de bloemisterij overuren….Ik ken al bijna alle namen van hun chauffeurs! De kinderen spelen en delen met elkaar of ze nooit anders gedaan hebben en ze zeuren niet meer om snoep.
Persoonlijk denk ik dat wij niet de enigen zijn die aan het feesten zijn geraakt want het nieuws dat vooraf ging aan onze opperbeste stemming moet toch voor iedereen te zien zijn geweest. Ja, echt waar! Op de televisie! Gewoon in de avonduren maar volgens mij zelfs óók op de dag! Sterker nog, op elke zender!
Wat is er dan aan de hand?
Het vaatwasmiddel Sun heeft tabletten gemaakt die je níet meer uit de verpakking hoeft te halen!
Ja, beste mensen, en dat komt omdat het een oplosbare verpakking is, zodat, en nu komt het, niemand meer vieze vingers krijgt van het tabletje! Mirakels! Woorden schieten te kort. Het toppunt van welvaart lijkt bereikt te zijn en niemand hoeft meer iets te wensen.
Helaas zijn wij de enige die er zo blij mee zijn want vooralsnog zie ik geen lange rijen voor de supermarkten en ik heb nog niemand in mijn omgeving erover gehoord. En eigenlijk ben ik daar heel blij mee want anders was de mens goed geestesziek geweest. Maar ze verzinnen niet zomaar zoiets. Ergens moet blijken wat ‘het volk’ vindt van de huidige tabletten. Want men gaat niet over één nacht ijs natuurlijk.
Dan zit je dus lekker in je luie stoel en dan gaat de telefoon en begint zo’n ingehuurde uitzendkakelkip aan je te vragen wat je ervaring is met een vaatwastablet waar je het papiertje van af moet halen. In eerste instantie denk je dat je vreselijk in de maling genomen wordt door een bekende maar nadat je uitgelachen bent blijkt er aan de andere kant van de lijn nog steeds iemand te zitten die, bloedserieus, de vraag herhaalt. Uiteindelijk smijt je de haak er op want de grap begint dan te lang te duren en uit pure agressie ben je dan in staat om de vaatwasser uit huis te gooien en gewoon weer de afwas te doen ‘met de handjes’. Maar tóch zijn er mensen geweest die klaagden dat ze er van die ‘vieze’ vingers van kregen dus besloot men toch maar daar iets op te vinden. Afschuwelijk! De arrogantie van het rijke Westen ten top…
Waar gaan we heen in deze wereld….. De waanzin tiert welig als onkruid in de tuin. Wieden dus! Kom in opstand en weiger dergelijke artikelen aan te schaffen. Retour Unilever! Kliko het weg.
In eerste instantie wilde ik het merk niet eens noemen maar nadat ik wat was gaan neuzen op internet bleek zelfs dat Sun als slechtste uit de bus komt wat afwasresultaat betreft! De B C en D merken staan gewoon bovenaan! Dat scheelt een boel euro’s op jaarbasis. Kunnen we daarmee mooi de honger en de armoe in de wereld mee bestrijden…..En dat weer aftrekken van de Belasting….
Natuurlijk had ik het in dit stukkie ook gewoon over mijn kinderen moeten hebben maar dat schuif ik af op de komkommertijd. De laatste week van de vakantie is begonnen en na zes weken komen ze m’n neus uit. En dát is een grapje! Maar stiekem hoop ik dat mijn ‘actie’ zodanig werkt dat wanneer mijn kinderen ‘op hun zelf wonen’, niet meer van deze onzinnige dingen verzonnen worden.
En wat is leuker dan na het ‘gewone’ tabletje in de machine gestopt te hebben je echtgenote een dikke knuffel te geven….Dan zijn je vingers ook weer schoon!
Arjen Veldhuizen