Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zaterdag reden we weer de Mergellandroute in Limburg. De afgelopen jaren waren we steeds met een man of 8 à 10. We waren dan ook blij verrast dat de groep deze keer 21 personen telde. Voor een enkele deelnemer was het de eerste keer in de (Limburgse) heuvels, dus toch wel even afwachten hoe het zou gaan. Rond 6 uur meldde iedereen zich bij De Bles om gezamenlijk naar Urmond te rijden. Om half 9 waren de fietsen uitgeladen en reden we richting de route. Eerst nog gezamenlijk maar na de eerste klimmetjes bleek het beter de groep te splitsen. Met een A1 en een A2 reden we de route verder. Deze stond nog steeds perfect aangegeven met ANWB bordjes. Ook het bordje dat vorig jaar ontbrak was nu weer geplaatst, zodat we zonder verkeerd rijden weer terug kwamen bij de auto’s. Onderweg kwamen we vele bekende klimmen tegen zoals de Camerig, Eyserbosweg en de Keutenberg. De A1 reed in Valkenburg ook even naar de Cauberg toe, hoewel die niet in de route zat. Dat het verschil tussen de groepen niet eens zo groot was, bleek wel doordat in Sibbe de A1 net de soep op had toen de A2 al aankwam. Uiteindelijk kwam de A2 maar een half uurtje later in Urmond aan. Het was de hele dag schitterend weer; weinig wind en volop zon. Beter hadden we het niet kunnen wensen.

Op zondag volgde de clubrit naar ‘s Gravenzande. Bij de A1 was van de Limburg gangers alleen de captain weer aanwezig. Met een groepje van 4 reden via Den Haag en Monster naar de koffie, maar niet nadat we al bij de start een lekke band moesten wisselen. We waren net bezig met pompen toen de voorzitter hijgend aan kwam rijden. Zijn horloge stond stil en daar kwam hij pas achter toen hij aan de ontbijttafel een clublid voorbij zag gaan. De B was de andere kant op vertrokken, dus die zou hij wel niet meer terugvinden. Eerst overwoog hij nog zich bij ons aan te sluiten, maar ging toch zelf maar richting ‘s Gravenzande. Daar is hij ook aangekomen, maar omdat hij ook de koffietent niet meer kon vinden heeft hij zelf maar het rondje afgemaakt.
Na nog wat bandenproblemen bereikten wij ook ‘s Gravenzande, waar ook de A2 al zat. Zij waren in 2 groepen van 7 en 8 gegaan. Daar waren meer Mergellandrijders aanwezig die de rit gebruikten om de benen weer los te fietsen.
De terugweg begon voor ons met het fietspad langs de Nieuwlandsedijk. Deze hadden we vorig jaar niet echt kunnen vinden, maar nu ging het in 2 pogingen wel goed. Verder hadden we gelukkig vooral meewind, want tegenwind hadden we langs de kust al genoeg gehad. Bij Zoetermeer al ging ieder zijn eigen weg en hadden we na ruim 85 km de rit er op zitten. Arno van Rijn

Vandaag de rit naar ‘s Gravenzande. Da s toch linksaf bij de start zou je denken. Dat dacht onze voorzitter Nico ook waarschijnlijk. Met een paar minuten te laat, dacht hij dat wij wel langs zouden fietsen. Maar helaas. Voor de B ging de rit via de Knipbrug, Wassenaar, Scheveningen, Kijkduin. Je moet wel aan de kilometers komen natuurlijk. Heuveltjes en een flinke zij/tegenwind. Dan kan je toch knap moe zijn na amper 34 km. Nog hopende dat de voorzitter nog naar de koffietent zou rijden, dan hadden we een extra koffiepauze. Helaas, maar het pluspunt was terug lekker voor de wind. Via Schipluiden, t Woudt, Delft en splitsen bij de snelweg. De Leidschendammers hadden nog een lekke band bij de spoorwegovergang naar Leidschenveen. Met 70 km hadden we misschien iets te weinig kilometers gemaakt, maar waren we lekker vroeg en droog thuis.
Marianne de Mos

C groepen
Onze rit ging deze keer naar het “Reeuwijkse Hout”. Een leuke koffietent aan het water van één van de Reeuwijkse Plassen. Vanwege de afwezigheid van de captain ging de groep dit keer met Elly en Jolanda op kop op weg. De C2, ook met 4, sloten er zich bij aan. Dit was ook handig omdat niet iedereen wist hoe er te komen. Al gauw, bij de Noord AA, was er een valpartij. Wat schaafwonden op de knieën en wat mankementen aan de fiets. Deze konden verholpen worden en er werd besloten weer verder te fietsen. Verder ging het naar verluid wel goed en zijn ze bij de koffietent aangekomen. Terug ging het ook goed hoewel het wel stevig waaide, dus een tandje minder. Met zo n 60 km op de teller kwamen ze weer in Stompwijk terug.
Groetjes Annie van Rijn

Aanstaande zondag staat voor de A en B de clubtocht naar Vlist op de kalender. Zij rijden een route van ± 90 km. De C gaat dezelfde richting op en heeft de koffiestop in Haastrecht (±65 km). Vertrek om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.

Feestavond
Vorige week hebben we de datum voor de jaarlijkse feestavond hier gemeld. Na verder overleg bleek dit toch niet goed uit te komen. De nieuwe datum is vrijdag 21 oktober. Streep dus de oude datum door in je agenda en zet deze er in.

TULPENTOCHT NAAR ZOELMOND ZONDAG 21 AUGUSTUS 2005
Voor de liefhebbers die weer graag de rit naar Maarten Tulp te Zoelmond willen fietsen het volgende. Opgeven bij Fried en Lia de Jong tel. 071 5802378 en het liefst vóór vrijdagavond 19 augustus 20.00 uur. Dan hebben wij een overzicht met wie en op hoeveel fietsers Maarten kan rekenen, in verband met de koffie en punt. Vertrektijd is om 8.00 uur bij de parkeerplaats van Het Blesse Paard/Huize Fried en Lia. De afstand is ongeveer 2 x 75 km en de koffiepauze dus bij Maarten en Frieda en de kids. Vermoedelijke tijd van terugkomst in Stompwijk is ongeveer 15.30 à 16.00 uur. Nu maar hopen op gunstige weersomstandigheden.
Groetjes Fried en Lia