TOERNIEUWS TOERCLUB STOMPWIJK

Afgelopen zondag weer eens een plaats waar we allemaal naar toe gaan; Nieuwveen. Er waren zo`n 45 die de clubrit de Ronde Venentocht gingen fietsen. Het weer was goed, een beetje fris in het begin, maar met het zonnetje werd het al gauw warmer.
Wij van de C1 waren met zijn 7 en en namen de route via Leiderdorp helemaal langs de Oude Rijn, tot aan Alphen en dan door Langeraar en langs de plassen. Mooi op tijd om 10.10uur kwamen we bij de koffie aan bij de sluisjes. De A1 zat er al en wij konden er nog makkelijk bij. Het was maar goed dat we buiten konden zitten want we hadden er binnen niet allemaal in gekund. De inmiddels aardig op leeftijd zijnde eigenaren konden het wel aan, maar je moet geduld hebben! De C2 was ook gearriveerd, met zijn 4en. Zij waren ook een stuk langs de Rijn gekomen maar aan de andere kant. Laten we nu net op het zelfde moment bij de Koudekerkse brug aankomen, zodat we ze net voor konden laten gaan, ook toevallig !!
Terug gingen we net als de B naar Bilderdam en stonden samen voor de brug te wachten. Wij kozen toen de weg naar Woubrugge en via Koudekerk rustig aan naar huis toe. Toen was het bijna 13.00 uur en stonden er 68 km op. De C2 zou bij de koffie net weg gaan toen er een hele club oldtimers van het merk Kreidler langs kwam. Dat was een mooi gezicht en als er dan ook nog een buurjongen van je bij zit sta je wel even gek te kijken!! Zij hebben daarna ook een mooie route voor terug gevonden en waren met 65 km ook om 13.00 uur thuis.
Annie v. Rijn
De B is gestart met zes personen. Langs de Vliet kwamen we de zevende tegen. Er werd naar ons geschreeuwd: “Zijn jullie de langzaamste groep? Want dan ga ik met jullie mee.” Da s een leuke binnenkomer! Vandaag ook zonder de vaste koprijders en wegcaptain. Maar we hebben toch een mooie route gereden. Via Zoeterwoude, Alphen, Nieuwkoop naar Nieuwveen. Maar waar is nu het cafeetje bij het sluisje? Na even vragen zaten we gauw weer op een voor ons bekende weg naar het cafeetje waar de tijd heeft stilgestaan. De tafels en stoelen stonden buiten al klaar. Het interieur mag dan uit de oude tijd zijn, de prijzen zijn gewoon van deze tijd. € 1,50 voor een kopje koffie en € 1, voor een gevulde koek. Onze wegcaptain regelt zelfs altijd de koffie voor ons, dus dat moesten we vandaag ook zelf doen. Dat viel niet mee. Waren het nu vier of vijf koeken? Da s nu toch de vraag, want er was € 1, te weinig betaald. Maar ach, dat is weer zo opgelost. De terugweg via het sluisje. In Bilderdam even wachten op de geopende brug. Maar onze “gastrijder” trakteerde ons op een paar schuine moppen. Dat was lachen.

Uitgelachen en uitgerust de terugweg lekker tegen wind. Via Ter Aar, Koudekerk, Gelderswoude terug naar Stompwijk (85 km).
Marianne de Mos
Afgelopen zondag was het weer een schitterend fietsweertje. Daardoor was er, ondanks dat een aantal leden van de A1 in België zat, best een aardige opkomst. We vertrokken dus met een groep van 10 man. Maar toen ik bij Zoeterwoude even achterom keek zag ik ineens dat de groep wel heel erg groot was. Onderweg waren we een groep schaatsers tegengekomen en blijkbaar vonden zij dat wij wel een lekker tempo reden. Ze bleven er namelijk een hele tijd achter zitten, totdat wij linksaf moesten en zij rechtdoor. Op de heenweg reden we met de wind mee aardig door. Even waren we dus bang dat de koffietent nog niet open zou zijn, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Wel was de A1 als eerste, wat een hoop opmerkingen opleverde van andere groepen, die zich afvroegen of wij soms een kortere route hadden genomen. De terugweg verliep verder prima en met ongeveer 90 kilometer was iedereen thuis.
Jurriën Rinsema
Aanstaande zondag staat er voor de A en B weer een verre rit op het programma. Zij drinken dan de koffie temidden van de molens bij Kinderdijk en rijden ongeveer 105 km. De C gaat ook naar de molens, maar dan die bij de Rottemeren en rijden 55 km. Vertrek weer om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.

a.s. Zaterdag gaan er verschillende leden meedoen met de Rabosponsortocht. Graag zien we natuurlijk zoveel mogelijk leden die voor een van de goede doelen gaan fietsen. Om 9.00 uur kijken we dan wie er met wie meefietst met de 60, 40 of 20 km. afstanden. Je kunt natuurlijk ook zelf of met het gezin gaan en laten zien dat ze in Stompwijk kunnen fietsen. De routes zijn ook dit jaar weer door de Toerclub uitgezet, dus daar zal het zeker niet aan liggen.

N.K. Toerfietsen 2005
Op zaterdagmorgen half zeven vertrok een team van zes leden naar Emmen om deel te nemen aan het N.K. Toerfietsen 2005. Een “wedstrijd” waaraan 58 teams van 5 tot maximaal 10 fietsers deelnamen. Het team moet trachten een zo constant mogelijke snelheid te fietsen zonder hulp van een fietscomputer, kilometerteller, horloge e.d.. Vooraf geven zij een snelheid op tussen de 20 en 30 kilometer per uur. Op 4 controleposten wordt de tijd opgenomen. Na afloop worden de geconstateerde afwijkingen ten opzichte van de opgegeven snelheid bij elkaar geteld. T.C. Grootebroek had met 163 strafpunten de eerste prijs.
Toerclub Stompwijk, dat dit jaar voor de tweede keer meedoet, had minder succes. Na ± 20 kilometer kreeg een teamlid twee lekke banden tegelijk. Twee personen verwisselden de banden de andere vier fietsten verder. Na het verwisselen van de banden moesten de twee maar zien zo snel mogelijk weer bij
hun groep terug te komen. Ondank hun dappere poging lukte dat niet helemaal. Na de derde controle kon een van de teamleden het tempo moeilijk meer volgen. Het bleek dat hij nog “vakantiebenen” had. De lekke banden en de “vakantiebenen” zorgden voor een behoorlijke afwijking ten opzichte van de opgegeven snelheid van 26,5 km per uur. We eindigde dan ook op de 34e plaats.
Ondanks deze wat teleurstellende plaats hebben we genoten van een mooie route van 110 kilometer door het Drentse landschap. Na de prijsuitreiking, die plaats vond in het voetbalstadion van FC Emmen, vetrokken we rond 5 uur met een voldaan gevoel naar Stompwijk.
Jaap de Jong