TOERNIEUWS T.C. STOMPWIJK

De B Groep
Vandaag de Molentocht, maar bruggentocht had ook gekund. 11 personen gingen via Nootdorp, Pijnacker, Bergschenhoek naar de Brienenoordbrug. In Ridderkerk had onze captain weer een schitterend paadje ontdekt. Zomaar achter een industrieterrein lag daar een slingerend pad tussen de bomen. Het leek een klein Eyser bos. Via de brug over de Noord kwamen we aan de achterkant bij de molens uit. Weinig Japanners dit jaar, want het terras was bijna helemaal gevuld met TC leden. Terug met het pontje. Via de brug van Krimpen a/d IJssel, Capelle a/d IJssel, Oud Verlaat, en de snelweg naar Stompwijk/Leidschendam. De Stompwijkers / Zoeterwouders gingen via de golfbaan. De Leidschendammers via Leidschenveen. Er werd best pittig gereden zodat ik blij was “onze” eigen Drie Molens weer te zien. Afhankelijk van woonplaats hebben we tussen de 88/100 km gereden.
De C Groep
Vandaag nog een echte mooie zomerse dag, dat je van te voren denkt, het zal wel druk worden! Maar onze groep koos voor andere dingen of hadden zaterdags de Rabo fietstocht al gefietst. Wij waren dus maar met z’n vijven en zonder wegcapitein, die gaat vandaag op vakantie naar Canada. Maar wij laten ons niet kennen en met z’n vijven komen wij er ook. Even kort overleggen en richting Rotte Meren, via Leidschenveen en Zoetermeer. Nog even getwijfeld of we toch naar ’t Zeeltje zouden gaan, maar we gingen toch voor een echt rondje. De Roerdomp ligt nl. aan de overkant. De 1e brug lieten we achter ons, maar als het dan 10 uur wordt, lusten we toch wel graag koffie en ligt de volgende brug toch verder dan verwacht. Over de brug links om, om weer terug te gaan en met wat geslinger toch op de goed plek gekomen. Nadat we de fietsen geparkeerd hadden, kwam de C2 met z’n vieren en kozen voor een eigen tafel. Na de koffie op het terras, via de kortste weg richting Stompwijk, waar we om 12 uur binnen reden.
Jolanda Berg
Verder hebben wij geen verslagen binnen gekregen van andere groepen. Ook zult u de toerkalender moeten raadplegen waar de rit volgende week naar toe zal gaan.