Wilde Zwijnenbal 2005 zeer geslaagd

Buurtbarbecue maakt jaarlijks feest voor iedereen compleet
Het jaarlijks terugkerende Wilde Zwijnenbal, dat zaterdag 3 september plaats vond in een grote tent in Stompwijk, is dit jaar weer een daverend succes geworden. Volgens de organisatie was de tent met 1750 mensen tot de nok gevuld. Tot in de late uurtjes werd er gefeest. Op vrijdagavond was er een heuse ‘opwarm party’ in de vorm van een buurtbarbecue. Op die dag konden alle omwonenden een kijkje nemen en gezellig een hapje eten met de organisatie.
Bijna afgelast
Afgelopen week was het even schrikken voor de organisatie. De BEM (Bureau Eerlijke Mededinging) had namelijk de gemeente Leidschendam Voorburg (die de vergunning verleend heeft voor het feest) voor de rechter gedaagd. De reden zou zijn, dat door de gratis toegang en de gratis consumpties het feest oneerlijke concurrentie zou zijn voor de horeca in de omgeving. Uiteraard bepaalde de rechter dat het feest gewoon door kon gaan, want zoals een bezoeker al mooi zei:”Dan moeten ze dadelijk iedere verjaardag gaan verbieden”. De organisatie was natuurlijk erg blij met de uitspraak, want al weken werd er gewerkt aan de opbouw van het feest. Woordvoerder Eric van Leeuwen wilde nog wel wat kwijt:”Er waren geruchten dat de BEM zou zijn getipt door de mensen van Bighoreca, maar ik wil dit namens de organisatie ten zeerste ontkrachten. We hebben een hele goede samenwerking met de horeca in de buurt en er is absoluut geen sprake van dat deze geruchten waar zijn.”
Buurtbarbecue
Het Wilde Zwijnenbal begon eigenlijk al op vrijdag. Op die dag waren alle buurtbewoners uitgenodigd voor een barbecue. Eric van Leeuwen:”Vorig jaar is dit idee eigenlijk ontstaan. De omwonenden hebben toch ieder jaar te maken met veel herrie en muziek en veel mensen in hun buurt. We willen door de barbecue de buurtbewoners betrekken en laten zien dat we het erg waarderen dat ze nooit klagen.” De barbecue werd één groot feest. Vanaf 19:00 konden de mensen aanschuiven en al gauw waren 150 buurtbewoners en organisatoren gezellig aan de babbel onder het genot van een hapje en een drankje. “Om 00:00 hebben we de mensen vriendelijk verzocht naar huis te gaan, want zaterdag hadden we ook weer een lange dag voor de boeg. Het was wel erg geslaagd allemaal,”verklaart van Leeuwen
11e editie
Zaterdag was de dag van het Wilde Zwijnenbal zelf. Het was alweer de elfde editie van dit feest. De essentie van het feest is schitterend in deze tijd van commercie:Iedereen die komt, komt op schriftelijke uitnodiging van iemand van de organisatie. De entree is gratis en voor de drankjes geldt hetzelfde. Na afloop is iedereen vrij om een geldelijke donatie te doen en al 11 jaar is het feest (met een kleine bijdrage van de organisatie zelf) draaiende te houden. Zo kan het dus ook in Nederland!
De gezelligheid begon al vroeg in de avond en rond middernacht was de grote tent met 1750 mensen helemaal afgeladen. De DJ’s van de drive inn “Disco 2000” draaiden non stop heerlijke afwisselende dans en feestplaten en met een confettikanon werd de sfeer in de tent af toe nog even extra opgeluisterd. Er was dit jaar ook een podium met een paal opgebouwd, en er zich in het publiek vele talenten voor het paaldansen te bevinden; en niet alleen vrouwen… Om 05.00 uur sloot het Wilde Zwijnenbal en ging iedereen weer lopend, op de fiets of onder begeleiding van de BOB naar huis. Het was weer een mooi feest geweest. Eric van Leeuwen nogmaals: ”Het was echt een fantastisch feest. Ondanks de hoge temperatuur buiten was het in de tent heerlijk uit te houden. Het was stampvol, geen noemenswaardige incidenten, dus we willen bij deze iedereen bedanken voor hun bijdrage. Ook het publiek heeft zich voorbeeldig gedragen.”
Volgend jaar is er uiteraard weer een Wilde Zwijnenbal. De foto’s van het Wilde Zwijnenbal zijn nu al beschikbaar via internet: www.wildezwijnenbal.nl. Hier kan men ook foto’s van de eerdere edities vinden, evenals informatie over de organisatie, de opbouw et cetera.