verslag Hans Beukema

GRIJSZWARTEN VOORKOMT BLAMAGE TEGEN GRAAF WILLEM VAC: 2 1
RON DE ROODE: “STOMPWIJK ’92 HAD DEZE PLOEG GEWOON MOETEN OPROLLEN”

Stompwijk ’92 is afgelopen zondag tegen Graaf Willem / VAC (2 1) door het oog van de naald gekropen. De grijszwarten leken tegen de nog puntloze Wassenaarders lange tijd op een blamage af te stevenen. Door een treffer van Rob de Jong in de 82e minuut pakte de vierdeklasser toch nog de volle buit.
(door Hans Beukema)
“Dit is dan ook een wedstrijd om snel te vergeten. Vooral de eerste helft was schandalig slecht van onze kant. Daarbij kwamen we zelfs op achterstand. Met alle respect voor Graaf Willem/VAC, maar zo’n ploeg had Stompwijk ’92 gewoon moeten oprollen. Wij hebben kwaliteit genoeg om bovenin mee te draaien en Graaf Willem/VAC moet echt hard werken om erin te blijven.”, aldus Ron de Roode die alleen maar tevreden was met de zege, de vertoonde inzet in de tweede helft en de invalbeurt van Quint Bierhuis. De jonge middenvelder kon naast Rob de Jong als één van de weinige Stompwijkers op een goede wedstrijd terugkijken. Aanvankelijk startten de grijszwarten best sterk met twee uitstekende mogelijkheden in het eerste kwartier. Martijn Droog schoot de bal in de 4e minuut na een afgeslagen indirecte vrije trap van Hans van Benten vol op de vuisten van doelman Marcel Broekhuis. En in de 12e minuut kwam Johan Nieuweland na een slecht werkende buitenspelval van Wassenaarse kant alleen voor de lange doelman te staan. De vleugelspits schoot de bal echter op zijn voeten. Na deze leuke beginfase viel Stompwijk ’92 echter tot een bedenkelijk niveau terug. De grijszwarten voetbalden erg mat en grossierden in balverlies, waardoor Graaf Willem/VAC achterin simpel overeind bleef. De geelgroenen kwamen in de 38e minuut zelfs op voorsprong uit de eerste de beste kans. Jos van Loon kapte Boris Disseldorp fraai uit in het strafschopgebied en schoot de bal vervolgens snoeihard in de kruising. Tot afgrijzen van Ron de Roode. “Ik ben in de rust maar heel even in de kleedkamer geweest bij mijn spelers. Zo boos was ik over het vertoonde spel. Dat doe ik anders nooit”, sprak de trainer die de Stompwijkers daarmee hoopte wakker te krijgen.De boosheid van Ron de Roode maakte duidelijk indruk op de grijszwarten, want na de pauze voetbalde het elftal een stuk feller en met meer overleg. Graaf Willem/VAC werd met de rug tegen de muur gezet. Zelfs de voor rust zo sterk spelende aanvaller Tim van Loon kon geen gevaar meer stichten. De Stompwijkers regen zich de kansen aaneen, maar steeds was routinier Marcel Broekhuis het eindstation. Vooral zijn save in de 63e minuut mocht er wezen. De keeper tikte de bal uit een omhaal van Timo van Marwijk met een katachtige reflex uit de kruising. Twee minuten stond Broekhuis wel op het verkeerde been bij een uithaal van Martijn Droog. Tot zijn grote geluk schampte de bal slechts de buitenkant van de paal. De 1 1 hing dus duidelijk in de lucht en die viel dan ook in de 72e minuut door Erwin Oudshoorn. De gelijkmaker kwam voort uit een afgeslagen corner, waarbij Johan Nieuweland de bal in zijn voeten kreeg. De vleugelspits slalomde vervolgens langs twee tegenstanders en gaf de bal vervolgens fraai voor op Oudshoorn. De spits kon de bal daarop simpel in het lege doel punteren. Na de 1 1 zetten de Stompwijkers nog meer druk op de Wassenaarders die zich met man en macht verdedigden. Het mocht echter niet baten. In de 82e minuut passeerde Rob de Jong doelman Marcel Broekhuis na uitstekend voorbereidend werk van Quint Bierhuis. Daarmee was de buit binnen. Graaf Willem/VAC probeerde met lange halen nog wel de 2 2 te forceren, maar tot echte kansen leidde dat niet. Een narrow escape dus voor de Stompwijkers die nu op de vierde plaats staan, kort achter RAVA Houtwijk en UDO. Deze laatste ploeg is toevallig ook nog eens de komende tegenstander. Bij een zege passeren de grijszwarten deze ploeg uit Oegstgeest op de ranglijst. Het elftal moet dan wel negentig minuten vol gas geven. “Want we kunnen ondanks onze kwaliteit alleen met veel inzet onze duels winnen. Dat zag je ook wel tegen Graaf Willem/VAC.”, aldus Ron de Roode.