De VANL Wijk & Wouden organiseert:

De Rattenvanger van……..
We kennen allemaal het sprookje van de rattenvanger van Hamelen. Maar rattenvangers bestaan echt. Ze zijn dagelijks hard bezig om het polderlandschap te beschermen. Als u wilt zien hoe dat in zijn werk gaat dan kunt u zich aanmelden.

Datum: Zaterdag 8 oktober a.s.
Tijd: 13.00 tot ca 15.00 uur
Plaats Kaasboerderij Captein
Weipoortseweg 29, 2381 NC Zoeterwoude
Praktisch: Neem laarzen mee
Opgeven: Deelname kan alleen na aanmelding en vol =vol
Tonny de Groot, tel 071 580 4216
e mail wgjanson@worldonline.nl

Voor leden van de VANL Wijk & Wouden is de deelname gratis. Voor niet leden wordt een kleine bijdrage van € 3, gevraagd.
Dit jaar organiseert de vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk & Wouden een kennismakingscursus in 4 delen: elk jaargetijde één.
Een kennismakingscursus is de manier om het gebied wat beter te leren kennen. Eerdere bijeenkomsten stonden in het teken van weidevogels, spookverhalen, de Hellevaart en oude streekgerechten.
Het Land van Wijk & Wouden heeft immers veel te bieden. Het is een karakteristiek Hollands polderlandschap dat vanaf de gouden eeuw door vele grote schilders is vastgelegd met weidse vergezichten en indrukwekkende wolken partijen. Grote musea overal in de wereld pronken met deze kunstwerken van het Hollandse landschap. De inwoners van het Land van Wijk & Wouden hebben deze kunstwerken dagelijks ‘live’ in hun achtertuin. Reden genoeg dus om daar wat meer over te willen weten. Er is dichtbij veel meer te beleven dan mensen zich realiseren.

Het Land van Wijk & Wouden is het platteland tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam. De vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk & Wouden zet zich in voor dat gebied. Dat doet ze door agrarisch natuurbeheer door boeren te organiseren en te ontwikkelen, en door agrariërs en burgers samen te betrekken bij de ontwikkeling van de streek.

Ronald v.d.Post