Moeder Maria is verschenen

R E C T I F I C A T I E

“Moeder Maria is inderdaad weer verschenen in Medjugorje“

Onder de tekst van dit stuk , in de Dorpsketting van vorige week , staat de verkeerde afzender en heeft daarom vraagtekens opgeroepen.
Hier volgt alsnog de weggevallen slot alinea!

“ Tot volgende week en de hartelijke groeten van de Geestelijk Leider van deze
Maria Bedevaart naar Medjugorje , Pastoor Luc Buyens uit Reusel“

In overleg met Pastoor van der Plas volgt nu wederom een stukje, van mij, Pastoor Buyens , zoals ik vorige week beloofd heb, over
H E T N U T V A N B I D D E N

Van Maria, de moeder van Jezus, werd gezegd dat zij de zaken in haar hart bewaarde en bij zichzelf overwoog. Over welke zaken zou het dan zoal gegaan hebben, kunnen we onszelf afvragen. Niet de huishoudelijke beslommeringen, die ook wel onze aandacht nodig hebben.Niet de politieke kwesties van die dagen die er steeds geweest zijn en ook niet de culturele of sport en vrijetijds aangelegen heden. Wat Maria bij zichzelf overwoog waren de dingen die ze met Jezus, haar eniggeboren zoon, beleefde en van wie de engel tot haar gezegd had dat Hij zijn volk zou redden.
Nu slorpt de wereld van iedere dag ons geweldig op en gaat er veel tijd zitten in tijdelijke zaken en beslommeringen en is het een werkelijke uitdaging voor iedere mens om naast alle verplichtingen toch ook tijd te maken voor zaken die betrekking hebben op ons eeuwig heil. Ook hierin behoort de mens te investeren.
In de maand oktober houdt de Kerk ons in het bijzonder de rozenkrans voor als middel om door het gebed tot Maria met haar het leven van Jezus, onze verlosser en zaligmaker, te overwegen. We overwegen bij het bidden van een Onze Vader en tien Weesgegroeten telkens een mysterie uit het leven van Jezus wat ook betrekking heeft op ons leven. Twintig geheimen zijn er zo te overwegen die alzo voor ons opengaan. Met Maria kunnen we al zo God danken voor de liefde en zorg die Hij in Jezus aan ons betoonde.
Pastoor L. Buyens