VIER TREFFERS VOOR ERWIN OUDSHOORN

STOMPWIJK ’92 WALST OVER HAAGSE HOUT HEEN: 8 – 1
Stompwijk ’92 heeft de aansluiting met de top in de vierde klasse weer helemaal teruggevonden. De grijszwarten haalden aan het Vlamenburg in Den Haag met maar liefst 8 – 1 uit tegen Haagse Hout. Erwin Oudshoorn stal de show met maar liefst vier treffers.
Vooral voor rust was het elftal van Ron de Roode uitstekend op dreef. De grijszwarten speelden erg agressief en joegen de Hagenaars over het hele veld af. Haagse Hout had erg veel moeite met deze speelstijl en grossierde dan ook in dom balverlies. Vooral Erwin Oudshoorn profiteerde daar dankbaar van. Binnen een mum van tijd had hij al twee keer doel getroffen. Ook na de 2 – 0 voetbalde Stompwijk ’92 duidelijk als een kampioenskandidaat in de vierde klasse door Haagse Hout helemaal kapot te spelen. Bovendien waren de Stompwijkers ook nog eens erg efficiënt met de kansen. Daardoor ging het elftal door treffers van Johan Nieuwland (3 – 0), Tim van Rijn (4 – 0), Erwin Oudshoorn (5 – 0, penalty) en een eigen goal van een Hagenaar met maar liefst 6 – 0 de rust in. Na de pauze geloofden de grijszwarten het allemaal wel. De spelers waren teveel op eigen succes uit, wat het spel niet ten goede kwam. “Ze gingen teveel uit positie komen. Wanneer ze de bal elkaar meer hadden toegespeeld, hadden we zeker met dubbele cijfers van deze tegenstander kunnen winnen. En dat was ook heel goed voor ons doelsaldo geweest”. Na de theepauze troffen alleen Erwin Oudshoorn (7 – 0) en Mark Smits (8 – 1) nog doel. De Haagse tegentreffer kwam voort uit een vrije trap, waarbij de bal een nogal rare stuiter maakte. Daardoor was Danny Mooijman volstrekt kansloos.
Dat was de enige smet op een uitermate geslaagde middag die nog meer glans kreeg door het 4 – 0 verlies van FC Lisse tegen Lugdunum.Door dit resultaat heeft Stompwijk ’92 het winnen van de eerste periode helemaal in eigen hand. Het elftal van Ron de Roode treft in de resterende drie duels de overgebleven concurrenten voor de periodetitel. FC Lisse heeft immers nu meer verliespunten dan de Stompwijkers. Bij winst op UDO, RAVA Houtwijk (allebei thuis) en Lugdunum (30 oktober in Leiden) zijn de grijszwarten zeker van nacompetitie. Dat is toch het minimale wat de Stompwijkers dit seizoen willen bereiken.