GEEN REVANCHE VOOR VERLOREN DEGRADATIEDUEL

ANGSTGEGNER’ DONK KNIKKERT STOMPWIJK ’92 NA STRAFSCHOPPEN UIT AMSTELCUP

Het bekeravontuur van Stompwijk ’92 is ten einde. De formatie van Ron de Roode sneuvelde in Gouda in de tweede ronde tegen DONK (2 2) na het nemen van strafschoppen.
Door Hans Beukema

Door dit verlies kunnen de grijszwarten zich helemaal op de competitie richten. Bovendien kon het elftal geen revanche nemen voor de degradatie van vorig seizoen. Stompwijk ’92 verloor op Tweede Pinksterdag in Zevenhuizen het daarvoor nodige beslissingsduel met 5 2 tegen DONK dat twee weken later overigens ook zelf naar de vierde klasse afdaalde. Je zou dan zeggen dat de grijszwarten vlijmscherp aan het bekerduel zouden beginnen. Ron de Roode had zijn spelers dat ook op het hart gedrukt. De peptalk was echter aan dovemansoren gericht. In de eerste helft waren de Stompwijkers duidelijk niet bij de les. De thuisploeg kon daardoor heerlijk combineren en ging dan ook met 2 0 de rust in. De tweede helft kende echter een totaal ander beeld. Stompwijk ’92 voetbalde met veel meer beleving en overleg. Daardoor kwam DONK steeds minder in het stuk voor. Dat leidde al vrij snel tot de 2 1 door Martijn Droog. Een dieptebal vanaf de zijkant viel precies tussen doelman Patrick de Blok en zijn laatste man in. Droog nam de bal daarop fraai mee en roste hem snoeihard in het doel. De Gouwenaren kwamen helemaal in de verdrukking, toen Hans van Benten Stompwijk ’92 vanaf de penaltystip op 2 2 bracht.

De grijszwarten kregen diverse goede kansen om de definitieve knock out uit te delen, maar DONK ontsnapte steeds met het nodige kunst en vliegwerk. In de 90e minuut knalde Martijn Droog de bal zelfs op de lat. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. En daarin toonde de thuisploeg met twee meer benutte penalty’s zich duidelijk slagvaardiger. Einde bekeravontuur dus. Toch is Ron de Roode ondanks de matige eerste helft positief gestemd over de confrontatie tegen koploper RAVA Houtwijk. “Als we net zo voetballen als na rust tegen DONK, is een goed resultaat mogelijk. Bij winst doen we weer mee om de koppositie, maar bij verlies zakken we waarschijnlijk twee plekken”. De trainer heeft nu vooral achterin veel opties. Centrale verdediger Ronald van Santen speelde na vier weken afwezigheid weer als vanouds. Aanvallend daarentegen blijft Ron de Roode zorgen houden. Toby van Marwijk is nog steeds niet hersteld van de knieblessure die hij begin september tegen Rijnland opliep.