Operatie schoenendoos

Operatie schoenendoos dit jaar ook in Pakistan
Operatie schoenendoos, een cadeau van kind tot kind!!!!!!
Dit jaar doen we ook weer mee met de operatie schoenendoos, u kent ze nog wel van andere jaren. Het is een najaarsactie waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos met schoolspullen vullen voor arme kinderen in arme landen.
Vorig jaar vulden 214.604 kinderen een schoenendoos, zoals we ook op de televisie konden zien zijn deze dozen toen uitgedeeld.
Dit jaar gaan de dozen naar kinderen in o.a. Tanzania, India en Moldavië.
In deze landen zijn veel arme kinderen en kinderen die hun ouders hebben verloren.Operatie Schoenendoos laat deze kinderen weten dat jij hen niet vergeet.
Doe ook mee! Doe mee en maak anderen kinderen blij met een prachtig kado. Jouw doos tovert een brede lach van geluk op het gezicht van een kind. Een lach die de ellende van alledag doorbreekt. Lees de aanwijzingen goed door dan maakt ook jouw doos straks een hele verre reis!
Hoe vul je een doos : Zoek een niet te grote schoenendoos en versier deze met kadopapier. Bedenk of je een doos wilt maken voor een jongen of een meisje, vul de doos met dingen van het verlanglijstje. Plak de doos niet dicht maar doe er een elastiek omheen.Voor de kosten van de reis van de doos kun je € 4.50 in een envelop doen. Neem de gevulde schoendoos mee naar de gezinsviering van 6 november of lever hem in bij de school of bij de mensen van de gezinsviering.
Verlanglijstje
Schoolspullen (schriften, pennen, potloden, etui, puntenslijper, e.d.)
Klein speelgoed (knuffel, pop, auto, springtouw, e.d.) geen oorlogsspeelgoed!
Toiletartikelen (zeep, shampoo, tandpasta, kam, washandje, t shirt , e.d.)
Geen snoep of ander eten in de doos doen i.v.m. de houdbaarheid.
Er liggen ook folders bij de bieb en achterin de kerk.
Ook worden ze op school uitgedeeld, daarin staat precies hoe je dat moet doen.
Namens alle kinderen in alle landen: Bedankt dat je meedoet!!!
Voor verdere info kijk ook op www.operatie schoenendoos.nl