BEZWAREN BEBOUWING VLIETLAND NAAR PROVINCIE

Eind augustus hebben PvdA, CDA, Gemeentebelangen en VVD het bestemmingsplan voor Vlietland goedgekeurd. Terwijl uit onderzoek blijkt dat 98% van de bewoners van deze regio tegen dit plan is, geven zij daarmee toch het groene licht voor de grootschalige bebouwing van Vlietland.
Het plan is door de gemeente ter goedkeuring aan de Provincie gestuurd. De Vereniging Vrienden van Vlietland heeft daarom bij de Provincie bezwaar gemaakt tegen de bouw van in totaal 222 appartementen en bungalows. Een woordvoerder van de vereniging: “We verwachten zeker dat de Provincie de plannen zal afkeuren. Kijk alleen maar naar de zeer slechte kwaliteit van het Flora en Faunaonderzoek. Verder is het plan in strijd met veel regels en afspraken en is het plan heel slecht onderbouwd”.
De Vrienden van Vlietland streeft kwaliteitsverbetering van Vlietland na. Zij vindt dat met de grootschalige bebouwing van dit gebied de verkeerde keuzes worden gemaakt. En ze staan daarin zeker niet alleen; veel organisaties zien gebieden als Vlietland als een soort goud dat je moet behouden voor toekomstige generaties. De vereniging is daarom voor de versterking van de dagrecreatie waardoor Vlietland bijdraagt aan het welzijn van de bewoners in deze regio. Dat is echt maatschappelijk rendement.

Meer informatie over de vereniging is te vinden op de website www.vriendenvanvlietland.nl