Nieuwe prins en page bekend!

De nieuwe opzet van de openingsavond, het gekkenhoedenbal, was een groot succes. In grote aantallen waren de bezoekers gekomen met hoed, pet of ander hoofddeksel. Sommige mensen liepen met een ware jungle op hun hoofd rond. Ook waren er natuurlijk prijzen voor de mooiste hoeden, gekozen door een jury van mensen van de Damzwabbers, waarvoor dank. De gekste hoed was voor Kees de Jong, die de achtertuin van zijn vader had leeg geroofd en daarmee een hoge hoed van planten had gemaakt. De gekste hoedengroep was voor Chaira en Jaimy de Groot, die een grote hoed boven op een kleine dame hadden geplaatst.
Ook werd natuurlijk op deze avond bekend wie de nieuwe prins en page waren. De nieuwe heersers van het Gaandriaanse Rijk zijn Prins Aad II Hogervorst en Page Bianca van der Voort. Na het afleggen van de Eed en het voorlezen van de proclamatie ging het feest gezellig door en onder het toeziend oog van Opper Gerard Knijnenburg werd Prins Cees III oud prins en zal Prins Aad II de scepter dit jaar moeten zwaaien en bewaken.
Voor Prins Cees III was dit zijn laatste avond als prins en is dus nu ook opgenomen door de Oud prinsen in hun club. Hiervoor moest hij echter eerst nog even een zwemtest doen in de Stompwijkse vaart.Voor foto’s van de avond verwijzen wij u naar www.degaanders.nl waar alle foto’s van de avond te zien zijn.
Pr. De Gaanders

Ex Prins Cees
Monique werd op handen de zaal uitgedragen door de Oud prinsen. Cees de III echter moest zich eerst nog bewijzen. In het Prinsenweekend, nu 2 weken geleden, heeft hij zich aardig kunnen waarmaken en heeft hij bij het sfeervolle kampvuur een lied gezonden van Jan Smit, omdat hij giga fan van deze gewone Jan is.
Opnieuw moest hij, maar nu voor een volle zaal, een lied van Jan Smit zingen, namelijk ‘Vrienden voor het leven’ want dat ben je als je lid van de Oud Prinsen wilt worden. En dat ging geweldig, maar nog niet alle prinsen waren overtuigd.

Hierna werd hij in de boeien geslagen door Piet van de politie op een motorfiets
de zaal uitgereden. Buiten stond op het kruispunt een kraanwagen voor hem klaar, hij werd vastgekoppeld en een keer of vijf de Stompwijkse vaart in gedompeld. Tot slot zwom hij als extraatje nog even naar de overkant. ‘ Alleen de allereerste keer was het koud, aldus Cees. Hij had hier al enigszins rekening mee gehouden en zijn verscho ninkje meegenomen. Na een warme douche, een rondje Apfelcorn werd hij definitief in het corps opgenomen. Op de foto showt hij zijn rode strik, die de nieuwe Prins Aad II nog maar moet zien te verdienen.

Bij deze willen we Peter van Leeuwen voor het beschikbaar stellen van een kraan, Maurice van den Bosch voor het drinken van cola voordat hij achter het stuur moest, Piet de Kler voor de motor en handboeien, Gerard Hekkelaan voor de heerlijke warme douche, Marco Lexmond voor de beamer en video apparatuur en Wout Brugman voor zijn tondeuse, speciaal bedanken voor hun hulp in welke vorm dan ook bij het afnemen van de proeve van bekwaamheid van Prins Cees III. Vanaf nu mag hij zich met recht Oud prins noemen.
Iedereen bedankt !
De afvoer commissie