shorttrack

Stompwijkse vertegenwoordiging wereldbeker shorttrack Den Haag
Aanstaand weekend strijdt de shorttrack wereldtop in Den Haag om plaatsbewij zen voor de Olympische spelen in Turijn. Deze wedstrijd is het 2e en laatste Olympisch kwalificatietoernooi. Dit beloven hele spannende wedstrijden te worden,om elke centimeter ijs zal worden gestreden. Cees Juffermans, lid van onze IJsclub, is één van de Nederlandse vertegenwoordigers. Cees heeft inmiddels een olympische nominatie voor de 1.000 meter afgedwongen. Hij zal onder andere dit weekend zijn vormbehoud moeten tonen om volgend jaar februari naar Turijn af te mogen reizen. Ook zal hij met het aflossingsteam aan de start verschijnen.
Een andere Nederlander met een olympische nominatie op zak is Liesbeth Mau Asam. Liesbeth, vriendin van Cees,heeft een nominatie op de 500 meter. Afgelopen weekend vond het eerste Olympisch kwalificatietoernooi in Bormio (Italië) plaats. Deze wedstrijd heeft helaas niet gebracht wat Liesbeth, Cees en zijn team gehoopt en verwacht hadden. ‘Het zit er wel in, alleen dit weekend zat er zoveel tegen.’ Des te meer Stompwijkse steun kunnen zij komend weekend gebruiken!!! Toch is het nog mogelijk om een positief resultaat te behalen, maar daar hebben Cees en de andere u bij nodig. Ik zou zeggen kom met velen naar het pas nieuwe strijdtoneel op de Uithof in Den Haag en moedig Cees aan. Afgelopen jaar reed Cees in Zoetermeer de EK en reed zichtbaar beter door het aanmoedigende publiek. Dus als u er bent zal hij tot het gaatje gaan, dat is zeker. Kom daarom allemaal naar de Uithof in Den Haag en maak kennis met deze spectaculaire schaatssport!
Wij wensen Cees en Liesbeth heel veel succes toe.
Het wedstrijdschema is als volgt:
Vrijdag 18 november 2005, aanvang 11:00:
Dames/heren 1500 meter, dames 3000 m aflossing heats, heren 5000 m
aflossing heats
Zaterdag 19 november 2005, aanvang 11:00:
Dames/heren 500 meter, dames 3000 m aflossing halve finale, heren 5000 m
aflossing halve finale
Zondag 20 november 2005, aanvang 11:00:
Dames/heren 1000 meter + 3000 m superfinale, dames 3000 m aflossing finale,
heren 5000 m aflossing finale

Voor kaartverkoop (let op, kaarten in de voorverkoop zijn een stuk voordeliger!) en meer informatie, kijk op www.knsb.nl (onder Bosideng ISU World Cup Shorttrack). Hier kunt u ook terecht als u meer weten over de reglementen (dit is namelijk best ingewikkeld) voor deelname aan de Olympische spelen. Het Nederlands shortrackteam heeft ook een eigen website www.shorttracknaarturijn.nl.

Tot ziens op de Uithof. Het bestuur IJsclub Nut en Vermaak

Geplukt van bovenstaande site als newsflash:
Cees, Nederlands record op de 1000m !! 1.26.730
Goed hè.