Behoud van het warme dorpse gevoel

Behoud van het warme dorpse gevoel

Stompwijk neemt binnen de gemeente Leidschendam Voorburg een bijzondere plek in vanwege de landelijke ligging en het dorpse karakter. Als geboren en getogen Stompwijkse hecht ik daar grote waarde aan. Het CDA met haar agrarisch achtergrond heeft als enige politieke partij altijd al een apart hoofdstuk in haar verkiezingsprogramma gewijd aan Stompwijk en het landelijke gebied. Aangezien ik de problemen in Stompwijk van binnenuit meemaak, wil ik me met het CDA de komende jaren dan ook sterk maken voor een groter woongenot en beter ondernemersklimaat in Stompwijk. Het accent ligt hierbij op het behoud van de open ruimte, een levensvatbare agrarische sector en een op duurzaamheid gerichte glastuinbouw. Het CDA wil het warme dorpse gevoel behouden.
Yvonne van Boheemen CDA, Lijst 1, plaats 6

Hier zet het CDA zich de komende jaren voor in:
· Leefbaarheid en vitaliteit zijn belangrijk in een kleine kern als Stompwijk. Voorzieningen moeten behouden blijven. Het slim combineren van bij voorbeeld kinderopvang, ouderenzorg, en fysiotherapie in een multi functioneel gebouw (Kulturhus concept) biedt volgens het CDA uitkomst.
· Woningbouw voor met name starters en ouderen. Stompwijkse ouderen willen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. CDA vindt dat dit mogelijk gemaakt moet worden door de bouw van comfortabele zorgappartementen. Hierdoor ontstaat er doorstroming in het huidige woningenbestand voor starters en jonge gezinnen.
· Bedrijvigheid is belangrijk voor de economie van Stompwijk en dient ruimte te krijgen: het biedt werk vlakbij huis. Door een duurzaam glasconcentratiegebied, kan het verspreid liggende glas opgeruimd worden. Hierdoor kan efficiënter en energiezuiniger worden gewerkt om de hoge energieprijzen het hoofd te bieden.
· Verkeersveiligheid Het CDA vindt dat het centrum verkeersluw gemaakt moet worden. Het zware verkeer dient over een andere weg aansluiting te krijgen op de provinciale weg N206.
· Verkeer en vervoer: de huidige staat van de Stompwijkseweg en Dr. van Noortstraat is uitermate slecht. Dagelijks ondervindt men hier hinder van. Het vele verkeer brengt de veiligheid van voetgangers en fietsers in gevaar. Daarnaast is schade aan huizen en dijk door trillingen een groot probleem. Grondig herstel is noodzakelijk en mag niet langer vertraagd worden.
· Kunstgrasveld op de Meerhorst. Het CDA is voorstander van deze aanleg omdat de voetballers van Stompwijk ’92 dat verdienen.

Meer informatie: www.cda leidschendamvoorburg.nl