BIBLIOTHEEK AAN HUIS, IETS VOOR U?

Voor inwoners van Leidschendam Voorburg die wegens ziekte of handicap blijvend of voor een lange periode aan huis gebonden zijn en niemand in hun omgeving hebben om voor hen naar de bibliotheek te gaan, bestaat een speciale dienstverlening: Bibliotheek aan huis. Ook in de locatie van Stompwijk is informatie over deze service te verkrijgen.
De bibliotheek is er voor iedereen, dus als u zelf niet kunt komen, komt de bibliotheek naar u toe. Deze service wordt deels aangeboden in samenwerking met de Unie van Vrijwilligers (UVV).
Hoe gaat dat?
Wij komen bij u op bezoek. U kunt dan vertellen welke boeken u het liefst leest. Vervolgens komt een vrijwilliger regelmatig nieuwe boeken brengen.
Veel meer dan u denkt
In de eerste plaats kunt u natuurlijk boeken lenen. Er zijn bijvoorbeeld avonturenromans, detectives, historische en familieromans, moderne literatuur, hobby en fotoboeken, boeken over uw eigen streek, reisverhalen en romans in andere talen. Maar de bibliotheek biedt nog veel meer: wist u dat u ook muziek en films kunt lenen? En er zijn tijdschriften te leen.
Weg met de kleine lettertjes
Als u slechter gaat zien, zijn de grote letterboeken een uitkomst, evenals boeken op cassette. Tegen een geringe vergoeding zijn er luisterboeken op compactdisc te leen.
Wilt u meer weten?
Denkt u dat de ‘bibliotheek aan huis’ iets voor u is? Neem dan contact met ons op:
telefoon 071 5801132. Mochten veel leners zich aanmelden, dan zijn ook nieuwe vrijwilligers nodig om de mensen te bezoeken.