College nieuwsflits Leidschendam-Voorburg

29 april 2008
Burgemeester en wethouders van Leidschendam Voorburg onder andere de volgende besluiten genomen:

Beheerstichting sportpark Meerhorst
B & W zijn akkoord gegaan met het voorstel een beheerstichting voor sportpark Meerhorst in Stompwijk in het leven te roepen. Deze stichting wordt verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van dit sportpark. Deze beheervorm biedt zowel de gemeente als de sportafdelingen van Omnivereniging Stompwijk ‘92 voordelen. De gemeente blijft –binnen haar beleidsverantwoordelijkheid voor de sporteindverantwoordelijk voor de kwaliteit en functionaliteit van de sportaccommodaties. Na vijf jaar worden de afspraken tussen de gemeente en de beheerstichting voor sportpark Meerhorst geëvalueerd.

Grondstortingen Zoetermeerse Meerpolder
De grondstortingen die via de Meer en Geerweg in Stompwijk plaatsvinden in de Zoetermeerse Meerpolder leveren geen ernstige schade aan de natuur. De aangebrachte ophoging wordt weer afgedekt met de oorspronkelijke toplaag. Dat blijkt uit de antwoorden van burgemeester en wethouders op vragen van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen. Broedende weidevogels mogen tijdens het broedseizoen niet worden gestoord; aangezien burgemeester en wethouders geen bevoegdheden hebben uit de Flora en Faunawet, hebben zij het Regionaal Milieuteam (RMT) van de politie Haaglanden verzocht de werkzaamheden te bekijken en zonodig verbaliserend op te treden. Het RMT heeft geen overtredingen geconstateerd.
Er zijn borden geplaatst om de weggebruikers –voornamelijk fietsers te wijzen op het slechte en gevaarlijke wegdek.

Inwoners tevreden over aanbod Woej
Stichting Woej is als aanbieder van veel algemene voorzieningen een belangrijke maatschappelijke partner van de gemeente. De gemeente heeft klanttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren ten aanzien van een aantal activiteiten. Gezien het toenemende belang van een goed pakket algemene voorzieningen voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), is o.a. onderzoek gedaan naar signalerend huisbezoek onder 75 plussers, ouderenadvies, het Vrijwilligerspunt en de vervoersdiensten.
Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de resultaten. Het algemene beeld is dat klanten en vrijwilligers van Woej tevreden zijn over de genoemde activiteiten.