Aandacht voor orgaandonatie

D66 vindt het belangrijk dat ieder zijn eigen keuzes en afwegingen maakt, met een open oog voor het belang van anderen in de samenleving. De keuze om orgaandonor te worden is een goed voorbeeld hiervan. Een zeer persoonlijke keuze, die van levensbelang kan zijn voor een medemens. In 2007 overleden 152 mensen die op een wachtlijst stonden voor orgaantransplantatie.
Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen een bewuste keuze te maken, vindt D66 het belangrijk op allerlei plekken aandacht te vragen voor het donorformulier. Een formulier dat sinds dit voorjaar ook de optie kent: “Ja, ik geef toestemming voor donatie, mits mijn nabestaanden instemmen.”
Het aanbieden van het donorformulier bij een bezoek aan een gemeenteloket biedt een laagdrempelige mogelijkheid om mensen uit te nodigen zich als donor te laten registreren.
De fractie van D66 in de gemeenteraad van Leidschendam Voorburg stelt daarom de inwoners de vraag:
Is het aanbieden van het donorformulier bij de gemeentebalies een goede zaak?
De fractie van D66 neemt de inbreng van de inwoners mee in haar plannen om het noodzakelijke hiervoor in gang te zetten d.m.v. van een motie in de gemeenteraad.
Inwoners van Leidschendam Voorburg kunnen hun reacties geven via de website www.d66leidschendam voorburg.nl, of direct per e mail naar devraag@d66leidschendam voorburg.nl.