Het was weer mooi en gezellig in Oudewater.

Maandag 2e pinksterdag togen een elftal aanspanningen (helaas moesten er een aantal op het laatste moment afhaken vanwege zieke/kreupele paarden) en ruim 30 personen richting Oudewater om daar een mooie rit te rijden. De start was weer bij de fam. Spaan in Snelrewaard (gem. Oudewater). Door (jarige)Ton en Gerdien was de koffie klaar gezet en werden we ook nog getrakteerd op beschuit met muisje vanwege de geboorte van hun vierde kleinkind.

Rond 11.00 uur was de start en ging het via Hekendorp naar Driebruggen dwars over de smalle polderwegen met hun fraaie boerderijen,dus was er voor de meerijders genoeg te zien.

Na de eerste stop voor de lunch ging het van Driebruggen en Waarder richting Woerden waar de tweede stop was gepland. Vandaar via de smalle maar mooie route langs Linschoten en het kasteel ging het weer richting Snelrewaard en hadden we bij aankomst 25 prachtige kilometers gereden.

Ton en Gerdien zorgden nog voor een warm hapje met een “versnapering”en zo kon ieder weer met een goed gevoel naar huis en keek de mencommissie weer terug op een geslaagd evenement.

Onderlinge wedstrijd 16 mei Helaas zijn er,vanwege een misverstand, geen uitslagen van het mennen opgenomen bij het verslag hiervan in de Dropsketting van 17 mei.

Maar de menners waren wel degelijk aanwezig, zij reden naast een dressuurproef ook een vaardigheidsparcours. De uitslag was (en we noemen alleen de winnaars in hun klasse,de overige volledige uitslag met tijden, fouten enz. kunt u vinden op onze website www.blesruiters.nl, klik op mennen):

Dresssur.

Klasse B pony’s enkelspan Sylvia Hermans
Klasse L pony’s enkelspan Linda Borst
Klasse M/Z paarden/Pony’s enkelspan Shirley Brugman
Klasse B/L pony’s dubbelspan Ab Spaan

 

Vaardigheid

Klasse L pony’s enkelspan Lindsay Landman
Klasse L paarden enkelspan Sylvia Hermans
Klasse M/Z pony’s enkelspan Petra de Jong
Klasse M/Z paarden enkelspan Shirley Brugman
Klasse L/M pony’s meerspan Sonja de Jong

Namens de mencommissie , Ab