Stompwijk krijgt zijn open polders terug II

In navolging van de commissievergadering Openbaar Gebied van afgelopen dinsdag, was men erg positief over het Bestemmingsplan Landelijk Gebied Ruimte voor Ruimte. Met unanieme stemmen is dit Bestemmingsplan dan ook aangenomen.

De provinciale regeling Ruimte voor Ruimte wordt door onze gemeente toegepast om 8 verspreid liggende glastuinbouwbedrijven in Stompwijk te saneren. Deze kassen worden opgeruimd en daarvoor in de plaats zullen er in totaal 12 woningen worden gebouwd.

Na vaststelling door de gemeenteraad op 23 juni, worden bouwaanvragen in behandeling genomen.

Het CDA is groot voorstander van deze ontwikkeling omdat daarmee de omgeving van Stompwijk een stuk groener wordt. Tegelijkertijd voorziet de nieuwe woningen in een behoefte om de Stompwijkse gemeenschap beperkt te laten groeien.

Yvonne van Boheemen gemeenteraadslid van het CDA.