Wijkwethouders Leidschendam-Voorburg-Stompwijk

De gemeente Leidschendam-Voorburg hanteert een systeem van wijkwethouders. Zij zijn het oog en oor van het college. De wijkwethouder onderhoudt voor het college de conytacten met de wijk, vaak via het wijkplatform. Burgemeester en wethouders hebben besloten welke wethouder voor welke wijk van Leidschendam-Voorburg het bestuurlijk aanspreekpunt is.

  • Marcel Houtzager is deze collegeperiode wijkwethouder van – Voorburg Noord en van – Leidschendam Centrum, Klein Plaspoelpolder, Zeeheldenwijk en Leidschendam-Zuid.
  • Peter van Ostaijen is het bestuurlijk aanspreekpunt voor drie wijken: – De Heuvel, Leidsenhage en Park Veursehout, – Stompwijk, Wilsveen en het buitengebied ten oosten van de Vliet, en – Voorburg West en Park Leeuwenbergh.
  • Gregor Rensen is ook actief voor drie wijken: – Bovenveen, – Prinsenhof, en- De Zijde, Amstelwijk, Duivenvoorde en het buitengebied ten westen van de Vliet.
  • Heleen Mijdam is wijkwethouder van: – Damsigt, Sijtwende III, IV en V, Verzetsheldenwijk en Raadhuiskwartier, en van -Voorburg Midden en Voorburg Oud.
  • Jérôme Schellings geeft zijn wijkaandacht aan: -’t Lien en de Rietvink, en aan -Essesteijn en Sijtwende I en II.

Het is een voorlopige verdeling. Het coalitieakkoord geeft aan dat burgemeester en wethouders willen bezien of samenvoeging van wijken de effectiviteit van wijkgericht werken kan vergroten. In geval van samenvoeging komt er een aangepaste verdeling. In september is er een bijeenkomst voor de wijkplatformleden om kennis te maken met de wijkwethouders.

Voor meer (pers)informatie over dit onderwerp: team Communicatie, Ben van Vliet, telefoon (070) 300 9303 of (06) 5496 4009, e-mail bjm.van.vliet@leidschendam-voorburg.nl