Schaatsen op de Oostenrijkse Weissensee 2011

Ook komende winter wordt er weer geschaatst op de Oostenrijkse Weissensee. Inmiddels is het programma van de Stichting Winter Marathon (SWM) weer ontvangen voorzien van het programma over de wedstrijden en de toertochten. De harde kern van de Stompwijkse schaatsgroep gaat altijd in de 2e week naar dit fantastische schaatsevenement. De belangrijkste reden hiervoor is dat in de 2e week ook de meeste wedstrijden voor landelijke wedstrijdrijders worden gehouden. En daar willen wij natuurlijk bij zijn om onze rijders van de IJsclub aan te moedigen.

Zoals het er nu uitziet zijn Cees en Joost Juffermans en Martijn van Es weer aanwezig. Uit de dorpsverhalen maakte ik op dat er heel veel belang stelling bestaat voor de schaatstoertochten.

Onze groep verblijft al jaren bij dezelfde mensen nl. Brigitte en Hans Winkler. Zij exploiteren Neusacher-Moser in Neusach aan de oevers van het meer. Het voornemen is om zaterdag 29 januari of zondag 30 januari daar aan te komen voor één week of 6 dagen. Als er schaatsliefhebbers zijn die zich bij de groep aan willen sluiten zal ik trachten onderdak te regelen in voornoemd onderkomen. Beschikbaar zijn 4 pers. Ferienwoningen, deze zijn voorzien van een keuken, zodat u zelf kan koken en 2 persoonskamers.

Indien belangstelling meldt u zo spoedig mogelijk aan.

Aad de Haas tel. 07105891134 E-mail: ahaasswk@hetnet.nl