Aerobic klompendans

   

Afgelopen woensdag stond bij aerobic de afsluiting van het seizoen op het programma. Codewoord voor deze avond sokken en Cuba Libre! En het werd weer een enorme verrassing. In verband met de eveneens op deze avond geplande jaarvergadering , had ik voorgesteld om achter de bus aan te rijden zodat Marga en ik eerder naar huis konden gaan om nog wat van de jaarvergadering mee te pikken. Om klokslag half zeven stonden we dan ook in de auto in de regen te wachten op de bus. Surprise! De avond werd in de sporthal doorgebracht. Eerst werden verwend met een overheerlijk warm en koud buffet en een stevig glas wijn en toen moest we daadwerkelijk aan de slag. Twee karren vol kleurige klompen kwamen de kantine in, de houten vloer lag opgesteld in de sporthal, passen, meten en afstemmen qua kleur en gaan. De beweging werd ondersteund door twee superbongo’s die het ritme bepaalden. We zijn gewend om alles na te doen wat Jokelien doet, maar met een glaasje op leek dit een stuk lastiger. Daarbij waren we zo blij dat áls de basisbeweging erin zat, het tempo al snel door ons verhoogd werd, zonder dat de muziek dit ook deed. Het programma werd iets aangepast op het wijngebruik. Salsapasje naar voren en achter, sleepbeweging naar rechts, stappe-stappe-stap naar links, roffel en een brul Heyyyyy. Allerlei pasjes werden toegepast, we kregen er stokjes bij om op de klomp te slaan in een ritmische beweging, been ophoog en stok tegen de klomp. Roffelen op je eigen klompen, die van de buurvrouw links en daarna rechts en soms allebei. Geweldig leuk en kleurrijk, fel neongroen en -geel, en roze klompen en veel lawaai op de houten vloer en het was toch ook hard werken. Veel dank voor de badmintonners die geduldig op de banken wachten en wellicht genoten van het optreden.

Alle krachten verzameld, vlonders naar buiten, vloerbedekking weg en de zaal aangeveegd. We hadden de koffie echt verdiend maar zelf snelden wij richting pastorie voor de jaarvergadering.

Jokelien bedankt voor het trainen van het betere voetenwerk en onze lachspieren.