Blesruiters actief en succesvol tijdens SGW en SGWM VLIETLAND 2010

Afgelopen zaterdag en zondag, 26 en 27 juni, deden heel veel Blesruiters, zowel menners als ruiters, mee aan de Samengestelde Wedstrijden Vlietland 2010. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Eventing Zuid Holland, een samenwerkingsverband van de Paardensportverenigingen Koningin Emma uit Wassenaar en De Blesruiters uit Stompwijk.

Bij de menners verschenen maar liefst 70 aanspanningen en bij de ruiters verschenen ruim 400 paarden en pony’s aan de start. De deelnemers komen van heinde en verre, niet alleen uit Nederland maar ook uit Duitsland en België. Het publiek bestond niet alleen uit paardensportliefhebbers maar ook uit de Vlietland recreanten, de wandelaars en fietsers. Er waren veel enthousiaste reacties te horen uit het publiek. De talloze vrijwilligers hebben hard meegewerkt aan een goed gestroomlijnd en veilig sportevenement van klasse. Het was prachtig weer, maar voor de sport, voor mens en dier, soms een beetje te warm! Enkele combinaties werden bij de medische keuring gestopt. Maar goed ook, het gaat ten slotte bovenal om de veiligheid.

De cross was ook dit jaar weer spectaculair! Het bestond uit een prachtig parcours met totaal 21 mooie gevarieerde hindernissen, o.a. een piratenschip en levensgrote neushoorns. Het is toch altijd weer reuze knap van de ruiters om hun paarden/pony’s op zo’n hindernis af te laten rijden en dan ook nog zonder probleem de hindernis over te krijgen. Dit vergt veel training van paard/pony en ruiter en een groot wederzijds vertrouwen.

Ook dit jaar werd gestreden om het Regiokampioenschap Zuid Holland.

Op zaterdag werd al om 08.00 uur gestart met de dressuur L, M en Z. Hierna reden de ruiters een springparcours, als proef voor het echte springwerk, nl. de cross.

Bij de L paarden reed mee Marcia Dominicus op Amarillo, ze reden een hele goede dressuurproef en behaalden 203 pt. Helaas kwamen ze het springparcours niet goed door en konden ze niet aan de cross meedoen. (NB. haar grote voorbeeld Alice Naber-Lozeman reed mee op zaterdag bij de Z paarden en behaalde 309 pt in de dressuur en eindigde in het totaal klassement als 5e )

Op zondag deden mee:

  • Bij de B paarden: Suzanne de Groot met Myrthe Du, zij behaaalden met de dressuur 169 pt., het springparcours was foutloos maar de cross helaas niet gefinished.
  • Bij de L pony’s: Sanne van Vliet met Kancho, dressuur 176 pt., springparcours foutloos, cross niet gefinished.
  • Bij de B pony’s: Floor Hijdra met Valentino ze behaalden 191 pt met de dressuur, reden reed het springparcours foutloos maar finishten niet bij de cross.

Nadine Paardekooper met Rocky, behaalden bij de dressuur 197 punten.

Britt Doelman, Manon en Deveny van der Kraan in de top van het klassement.

Veel Blesruiters deden op zondag mee aan de BB oefencross voor paarden en pony’s. Dit is een cross voor beginnende combinaties die, volgens de nieuwe reglementen, voorafgegaan wordt door een springparcours. Als deze goed gesprongen wordt mag de combinatie aan de cross meedoen. De Blesruiters hadden zich goed voorbereid, want iedereen mocht door naar de cross. Totaal 30 combinaties reden mee in deze BB-oefencross voor pony’s, waarvan 9 Blesruiters. Zes Blesruiters bereikten de finish, de winnaarskrans, die dit jaar bestond uit een grote oranje krans helemaal omringd met voetballen en Nederlandse vlaggetjes. Opvallend goed reden Britt op Padovano, Manon op Urose en Deveny op Odessa. Dit bleek ook wel bij de prijsuitreiking: Britt eindigde op een mooie 2e plaats, Manon eindigde op de 3e plaats en Deveny op de 6e plaats. Iris v.d. Lubbe op Lusango’s Abba werd 7e, Silke van der Voort op Sylvester werd 13e en Anne de Langen op Stormur werd 18e . Kelly Doelman reed mee op Sjoerd, Joyce Vurens op Larno en Denise Seijn op Ronnie (v.d. Zonnehoeve). Deze laatste drie hebben de finish niet gehaald, maar ondanks dit toch enorm hun best gedaan en … genoten.

Bij de BB oefencross voor paarden deden mee Martin Spruyt met Warrick, Mandy Overdevest met Zilvano, Franka Möhle met Dancer, allen helaas niet gefinished. Angela Neervoort deed mee met Danique maar is tijdens het springparcours gevallen en ging dus niet door naar de cross.

Iedereen ging heelhuids en tevreden naar huis.

Stichting Eventing Zuid Holland en alle vrijwilligers, jullie worden heel hartelijk bedankt voor het verwezenlijken van weer een prachtig paardensportweekend.

Voor meer info en alle uitslagen: www.eventingzuidholland.nl

Ellen Martens … een Blesruiter, namens alle Blesruiters.