Muizenissen

‘Brazilië had trek maar wij hadden honger!’ Deze waarheid als een koe werd gelanceerd door mijn oudste zoon. Ik was al met stomheid geslagen door de ommekeer na de eerste helft maar door deze opmerking viel ik haast van de bank! Het is de perfecte analyse en stuurt alle Youri Mulder’s, Piet de Visser’s of Jan van Halst’en naar huis.

Het is nu zondag en ik ben nog bezig met bij te komen van de wedstrijd. Sinds vrijdagmiddag heb ik last van concentratieverlies en heftige paniekaanvallen kreeg ik daar nog eens bij na de eclatante overwinning van Duitsland op Argentinië: Toch niet een finale tegen de Duitsers! Die zijn veels te goed…(Had nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen over Die Mannschaft..). Na vrijdag is alles anders. De geschiedenis heeft een vette anekdote bijgeschreven en ons Oranje speelt daar een hoofdrol in. In België zijn ze ook de weg kwijt geraakt door de overwinning van Oranje. Een aardige mevrouw nodigde een honderdtal Hollandse festivalgangers in haar tuin om naar Brazilië- Nederland te kijken waarna twee passerende agenten haar daarvoor bekeurden. Daar krijg ik spontaan het bavaria-jurkje gevoel van. De commerciële belangen reiken ver, steeds verder en het duurt niet lang meer tot ze je huis binnen dringen. Dan wil je effe lekker downloaden op de plee maar heb je net niet het goede wc papier in huis…en op dat moment valt er een arrestatieteam binnen, gesponsord door Unilever, die jou dan een vette bekeuring geven. En je moet de volgende dag op het politiebureau een toiletrol van het juiste merk kunnen overhandigen! Nog even en dan moeten we Oranje op de volgende manier aanmoedigen: “Hup ING Holland, Hup RABO Holland Hup!”

De vakantie is aangebroken en er is nog geen nieuw kabinet. Stuurloos zullen de vakantiegangers naar hun adres reizen alwaar zij nagewezen zullen worden door het lokale volk: “Kijk, daar gaan er weer een paar die geen regering hebben..Gelukzoekers!” Met het dieprood op de wangen kruipt men dan op het ligbed, op het slechtste plekje van het strand waar resten van een BP platformpje voorbij drijven. En dat allemaal dank zij het geneuzel in de politiek! Alle kleuren van de regenboog komen voorbij en tussendoor een stampende Wilders die zich weer gepasseerd voelt. Terecht. Maar het is zijn eigen stomme schuld. Voor 9 juni schopte hij nog lekker om zich heen zoals we van hem gewend zijn, 10 juni schoof hij het PVV breekpunt zomaar van tafel en begon hij ineens lief te doen tegen alles en iedereen om zich heen, zelfs tegen die gasten die hij beschuldigd van het uitoefenen van ‘linkse hobby’s’ en nu speelt hij weer de martelaar. Hé, martelaren heb je toch ook in die cultuur die hij toch zo verfoeide? Wat zijn dat toch, Linkse hobby’s? Ontwikkelingshulp is er eentje van. Momenteel zien we dagelijks beelden vanuit Afrika waar dus een deel van dat geld naar toe gaat. Of naar toe zou moeten gaan want helaas zitten er nog wel eens wat grijpgrage handen tussen. Maar goed, afschaffen al die subsidies en dan ‘genieten’ van het enige vertier dat over blijft: SBS6 en Yolanthe en Wesly! Ik kijk er nu al naar uit. Wat ik dan ook niet meer zal zien zijn de pamfletten van Loesje. Hoe treffend konden zij zaken omschrijven waardoor je weer met beide benen op de grond kwam te staan. Voordat ik met een paar Loesje’s afsluit kijk ik nog even vooruit naar dinsdag. Uruguay- Nederland staat dan op het programma dus mijn oranje outfit gaat weer aan: oranje onderbroek en een oranje polo. Want ik ben van het bijgeloof. Zodra ik het niet draag gaat het helemaal mis. Gelooft u me niet? Tijdens de 1e helft tegen Brazilië zat ik op de bank met alleen mijn oranje onderbroek aan, de korte broek lag over de leuning naast mijn shirt ‘omdat ik het te warm vond’…. In de rust heb ik de rest aangedaan en daarna schreef Oranje geschiedenis! Daarom verzoek ik iedereen om weer hetzelfde als vrijdag aan te trekken. En als het wat ruikt gewoon wat extra deo eroverheen. Succes!

LATEN WE OPHOUDEN MET INTEGREREN EN BEGINNEN MET SAMENLEVEN: Loesje
VROUWEN WETEN DONDERSGOED WANNEER MANNEN BUITENSPEL STAAN: Loesje