Fantastisch weer maakt Stompwijk Summerland 2010 compleet

In het weekend van 3 en 4 juli vond Stompwijk Summerland plaats op het parkeerterrein van Stompwijk ’92. Twee tenten, één plein, een afwisselend programma en het prachtige weer maakte het feest compleet. Rond de 2700 mensen bezochten dit festival in Stompwijk.

Stompwijk Summerland, dat dit jaar voor de vierde keer werd georganiseerd, begon op vrijdag 2 juli 2010 met Summerland on the Beatz. Een middag/avond welke in het teken stond van strand, water, barbecue en natuurlijk de wedstrijd Nederland – Brazilië. Vanwege de extreme hitte had de organisatie het de bezoekers aangenaam gemaakt door een compleet zwembad neer te zetten in de tent, waaruit de voetbalwedstrijd kon worden bekeken. Nadat een kleine 300 gasten Nederland naar de overwinning hadden geschreeuwd, gingen de barbecues aan en kon er gegeten worden. De sfeer zat er inmiddels al goed in maar Stompwijk Summerland zou Stompwijk Summerland niet zijn als er niet nog een leuke verrassing op de gasten stond te wachten. Ondanks het verlies van Brazilië bracht de, in Braziliaanse kleding uitgedoste, brassband de gasten in tropische sferen met hun optreden op het plein. Dit was een veelbelovende start van het Summerland weekend.

Een dag later stond de zaterdagavond voor de deur met de artiesten Starkoo XL, Plork en de Aannemers, The Darkraver, De Sjonnies en Ja dat zal. De avond startte om 21.00 uur, waarbij Ja dat zal het spits mocht afbijten. Nadat Ja dat zal het publiek aardig had opgewarmd maakte Starkoo XL er een topfeest van in de eerste tent en gingen er nodig voetjes van de vloer. Hierna vervolgde Plork en de Aannemers het feest op het plein en gebruikte daarbij de raarste attributen om de sfeer erin te krijgen. Er werd een gouden bouwhelm uitgereikt en zelf waren ze verkleed als aannemers. In de tweede tent werd er meer muziek voor de jongeren gedraaid. Als slotact draaide The Darkraver hier werkelijk het zeil van de tent.

Op zondagmiddag startte het programma van Summerland al vroeg met een kindermiddag voor de allerkleinste uit het dorp. Vanaf 13.00 uur ging het terrein open en konden de kinderen verschillende activiteiten doen. Schminken, in de ballenbak, op het springkussen, pannenkoeken versieren en zelfs een echte theatervoorstelling waren een aantal activiteiten deze middag. Rond de klok van 15.00 uur was de kindermiddag afgelopen en liep deze langzaam over in een feest voor jong en oud met ook deze dag weer verschillende bands en dj’s. In de ene tent speelde k-BENG en Fool Speed Ahead swingende covers van onder andere Caro Emerald, en in de andere tent liet dj Billy the Klit Stompwijk eens flink housen. Het plein werd volgespeeld door de Hekking B. Band, waarna Fragment de klus klaarde en een waanzinnig optreden verzorgde. Verder werd er deze dag nog een gloednieuwe LCD televisie verloot onder de bezoekers welke voor 17.00 uur aanwezig waren. Deze televisie werd aangeboden door Bouw en Aannemersbedrijf Schouten. Kees Juffermans was de gelukkige en kijkt de WK finale op een 80 centimeter LCD televisie.

Op zondagmiddag verzorgde de band Fragment een waanzinnig optreden.

Al met al was het festival dik geslaagd en kan de organisatie tevreden terugkijken naar deze vierde editie van Stompwijk Summerland, waarbij ook nog eens €60,67 is opgehaald voor de restauratie van de Sint Laurentiuskerk in Stompwijk.

Dennis van der Linden