Hennepkwekerij ontmanteld

Hennepkwekerij ontmanteld Leidschendam/Stompwijk –

De politie heeft op vrijdag 17 september omstreeks 10.00 uur op de Stompwijkseweg een hennepkwekerij ontmanteld. Op een bovenetage van een schuur was een in werking zijnde kwekerij met 400 hennepplanten. Daarnaast werd illegaal stroom afgetapt. De politie heeft de hennepplanten en de apparatuur, bestaande uit assimilatielampen, koolstoffilters e.d. in beslaggenomen. Ook trof de politie een hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. Het vuurwerk werd voor inbeslagname en vernietiging meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoners/huurders van het pand.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.