Vrouwactief lachyoga

Ho, Ho, Ha, Ha, Ha

Dinsdag 14 september was de openingsavond van VrouwActief Mevrouw Alida van Leeuwen, lachpsychologe, liet ons door middel van eenvoudige lachoefeningen kennis maken met lachyoga. Lachyoga is lachen zonder reden. Lachen heeft een positieve effect op lichaam en geest. Lachen stimuleert het hart, verbetert de longcapaciteit en verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed door grotere bloedtoevoer naar alle organen en spieren. Lachen maakt het hormoon endorfine aan. Pijn wordt hierdoor gereduceerd en het werkt ontspannend. Lachen traint ook de gezichtsspieren, wat weer goed is tegen rimpels.

  • Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.
  • Gezien vanachter een glimlach, ziet de wereld er een stuk mooier uit.
  • Elke minuut dat je boos bent, verlies je 60 seconden geluk.

Dit zijn uitspraken, die mensen het leven positiever doen bekijken. Kortom: lachen is gezond en leuk. Het was een gezellige, vrolijke avond.

Ingrid Develing