kringloop de stal

  Kringloopwinkel de Stal viert halfjarig bestaan

 Kringloopwinkel De Stal bestaat al weer een half jaar. Dat vinden de vrijwilligers best een feestje waard. In dat half jaar is er veel gebeurd. Een oude koeienstal werd omgetoverd in een gezellige winkel. Waar letterlijk van alles te koop is. Het eerste wat opvalt als ik op een donderdagavond binnenkom is de gezelligheid. Met rode vloerbedekking, wordt meteen een huiskamergevoel gecreëerd. De fraaie lampen aan het plafond versterken dat nog. Tegen de keurig witte wanden staan de stellingen met wat je maar kunt bedenken. Serviesgoed, glazen, kandelaars en sierspullen. En alles netjes gesorteerd.  Keukengerei als potten en pannen, alle maten bestek en attributen. Niet op te noemen zo veel. Niet zo gek dus dat ik jongeren tegenkom die een eigen stekje gaan inrichten. Als ik verder loop ontdek ik ook alle elektrische apparaten tegen spotprijzen. En samen met een medewerkster sta ik even te genieten van een mooie eiken buffetkast. “Geen geld hé? O, als ik ruimte had, dan wist ik het wel.”

De klokken is een verhaal apart. Die worden vakkundig door een hobbyist nagekeken. U ziet aan alles is gedacht. Ook enkele leuke eethoeken zijn aanwezig. Maar omdat het aanbod daarvan groter is dan de ruimte ligt er bij de ingang een boek met grote foto’s van meubelen, bankstellen en kasten enzovoort die verderop staan opgeslagen. Op de rekken met kleding hebben de zomerspullen plaats gemaakt voor wat warmers. Leuk die babyspulletjes. Jammer dat onze kleinkinderen al weer wat groter zijn. Bij de boeken en platen en CD’s  blijf ik altijd wat langer hangen. Voordeliger kan haast niet.

Hoewel…? Ter gelegenheid van het halfjarig bestaan is er op 20 november aanstaande een boeken- en speelgoedmarkt. Die zaterdag blijven ze ook langer open; van 10.00- 16.00 uur.

Heel handig natuurlijk voor ouders en opa’s en oma’s die zo vlak voor de verjaardag van de Sint wat extra willen inslaan. Er staan veel, soms unieke, oudere boeken. Maar veel kinderboeken en ook het speelgoed ziet er echt perfect uit. Overigens is die dag ook de veiling van de Stompwijkse Fanfare Juliana in het Dorpshuis. Zoals altijd eens in de twee jaar. De samenwerking met hen heeft als resultaat dat er ook enkele mooie stukken van de Kringloopwinkel de Stal worden geveild.

Na nog even de schilderijen, de unica en de zilverkast te hebben bewonderd is het al weer sluitingstijd. Tijd te kort, want ik heb nog lang niet alles gezien. Een heerlijke snuffelmarkt!

Normaal open op donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur. Zaterdag van 11.00- 14.00 uur. En dat allemaal aan de Dr.van Noortstraat 137a te Stompwijk

De winkel wordt helemaal gerund door vrijwilligers, zodat de opbrengst geheel ten goede komt van de restauratie van de Stompwijkse Laurentiuskerk.

U kunt ook kijken op www.kringloopdestal.nl

 

Zoals een medewerkster al zei: Gauw tot ziens!

Agnes van Boheemen- Vollebregt