Marathon schaatsen

Ook op de Haagse Uithof was door de hoge temperatuur het ijs loodzwaar. De wedstrijd mondde uit in een massasprint of wat er nog van de massa over was. Alweer Arjan Stroetinga op de hoogste treden met Ingmar Berge en Chispijn Groeneveld. Aanvankelijk werd er veel aangevallen om een groep te forceren die de strijd met het peloton aan kon gaan om een ronde voorsprong te pakken. Ook individuele acties in het bijzonder van de aanvallende Katwijker Ralph Zwitser die op een halve ronden kwam. Het mocht allemaal niet lukken. 20 ronden voor einde nam Renault samen met BAM de touwtjes in handen met een moordend tempo zodat er niemand meer kon demarreren. Bij de bel ging Sjoerd Huisman op kop, hij viel stil, Berga en Groeneveld profiteerden, ook Stroetinga was attent en won nipt. Cees Juffermans kwam met zijn goede benen in de finale ten val. Einde wedstrijd. Joost Juffermans was actief en wist supporters en relaties op de tribune in jubel stemming te brengen. Joost Finishte als 25e. Jaap Smit handhaafde zich uitstekend en wist ploegmaat Stuut in de finale naar voren te brengen. Martijn van Es had het hele spel goed door en begreep dat er geen groep weg zou komen. Martijn finishte als 23e. De dameswedstrijd was bijzonder levendig en eindigde onverwacht in een massasprint. Duidelijk is dat Mariska Huisman weer goed op dreef was. Zij won voor van der Wal en Langeland.  Zoey van den Bosch werd bij het zesbanen toernooi in Hoorn 9e. Prima. Volgende wedstrijden zondag 21 november Gewestelijk Kampioenschappen, aanvang 17.30 uur. En zaterdag KPN cup in Hoorn aanvang 17.30 uur met 1e divisie, Dames om 19.00 uur en Top divisie om 20.00 uur.  Aad de Haas