Wijnproeven bij Vrouw Actief

 Op dinsdag 9 november hadden we bezoek van 2 vinologen Caroline en Astrid. De avond begon met een zinnelijk gedicht van een wijnliefhebber en eindigde met een dessertwijn van Weingut Raddeck. En daartussen hadden we gezellige avond met wijn uit Frankrijk, Duitsland, Chili en Italië. Van een Prosecco tot  een Pinot Gris. Voor de kenners niets nieuws, maar ik was hierin een volslagen leek, terwijl ik best een wijntje lust.

Bij elk wijntje hoorde een hapje en het was verrassend te proeven hoe de smaak van de wijn wordt beïnvloed door het gerecht wat je erbij eet. Het was puur genieten met kleine slokjes (eerst je wijn laten walsen door het glas) en smakelijke hapjes. Even een tipje van de sluier: bij een witte Sauvignon eet je b.v. geitenkaas, bij een Riesling camembert en bij een rode Merlot paté.

Ben je geïnteresseerd dan kun je info opvragen bij www.wineonwheels.nl 

Anja Halverhout