Rondje kerk

renovatie verwarmingsketel kerk stompwijk Vandaag weer een rondje kerk gedaan. Adriaan vertelde dat de verwarmingsketel wordt vervangen en ik stuit in het stookschuurtje op twee mannen die de verwarmingsketel aan het ontmantelen zijn. De jas wordt voor de foto even uitgetrokken en beide heren poseren voor de camera. De leeftijd van de huidige ketel wordt ingeschat op een jaar of zeventig. Aan de zijkant is al een aantal steigers verwijderd en de aan de achterzijde helemaal (zie foto blz. 2). Hoewel hier het seizoen hier nog niet naar is, lijkt de kerk uit haar winterslaap te ontwaken. stompwijkse kerk achterkant

Aan de buitenzijde zien de muren er prachtig uit. De nieuwe lasrandjes van de glas-in-lood ramen glimmen in het zonnetje.
De vloer van de steiger in de kerk is geheel leeg en is klaar om opnieuw een etage te zaken. Er is veel schoonmaakwerk verricht door de vrijwilligers.

Op de begraafplaats zijn een mannetje of tien de strijd aangegaan tegen de vallende bladeren. Er wordt geveegd, geharkt en geraapt.

Lees deze Dorpsketting met een kritisch oog en bedenk: Wat zou Stompwijk zonder zijn vrijwilligers zijn. Helemaal niets! Mooie vraag voor twitter en dan een bladzijde vullen met de reacties in het kerstnummer!

Petra Oliehoek– van Es