Theater Dorpshuis

Dario Fo Donderdagavond opent het Dorpshuis haar theaterdeuren voor

Romeo en Julia door Theatergroep Buitengewoon

Het theaterfestival biedt een podium voor theatermakers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Deze voorstelling wordt gespeeld door 18 mensen met een verstandelijke beperking. Een energieke ontroerende voorstelling over een onmogelijke liefde tussen twee jongen mensen van rivaliserende familie, met een noodlottig einde. De theatergroep wil laten zien wat ze wel kunnen en dat is heel wat gezien onderstaande reacties na een voorstelling in Breda. Tranen in de ogen van Rutger Messerschmidt. “Ik werd er een beetje emotioneel van”, vertelt hij. “Het was echt mooi.” Hij genoot van de vertolking van Romeo & Julia door theatergroep Buitengewoon uit Westland. Sandra van Marrewijk mocht op haar vierentwintigste verjaardag de rol van Julia spelen. Zenuwachtig was ze niet, hoewel ze vooraf wel wat spanningen voelde. “Maar die spanningen verdwijnen zodra ik eenmaal op toneel sta”, vertelt ze zelfverzekerd. Haar moeder staat met waterige ogen naast haar, compleet vervuld van trots. “Ik vind dat ze het geweldig heeft gedaan. Deze rol was haar helemaal op het lijf geschreven.”

Of ze donderdag ook gaat schitteren in de hoofdrol is de vraag. U bent van harte uitgenodigd.

Aanvang 20.15 uur Dorpshuis.

Entree € 2,50